Kattefoder

Køb kattefoder hos Miljøfoder

Her på siden finder du en mange forskellige mærker og varianter af foder til din kat. Du finder både foder til din lille killing, din voksne kat, din ældre kat og foder til både inde- og udekatte. Med andre ord, så finder du her lige præcist det foder du står og mangler til lige netop din kat. 
Er du i tvivl om hvad du skal vælge, så står vi altid klar til at hjælpe dig! 

Tilskud til katten

Står du og mangler olie, kattegræs eller noget helt andet - så kan vi hjælpe dig! Her på siden finder du et velassorteret udvalg af forskellige tilskud til din kat. Her blandt andet mange andre produkter, som er gode for din kat. 

Godbidder til din kat

Din kat er jo slet ikke så dum endda, faktisk er den ganske intelligent og den vil gøre meget for en lækker godbid. Brug godbidderne når du skal kalde din kat ind igen efter en god tur i haven, eller bare som en hyggesnack. På denne side finder du et godt udvalg af lækre bidder til din spinnende ven. 

Tegn på at din kat er sund og rask

 • Kropstemperaturen er normalt mellem 38 og 39,5 grader
 • Slimhinderne i øjnene og tandkødet er let fugtigt og lyserødt
 • Vejrtrækningen er normalt med en frekvens på 20 - 30 i minuttet og helt ubesværet 
 • Pulsen er normalt 110 - 130 i minuttet i hvile
 • Alle 4 ben støtter lige meget 
 • Pelsen er blank, glat og tæt
 • Tænderne er hvide og der er ingen dårlig lugt fra munden
 • En sund kat er også en glad kat, og den elsker at lege

Hos Miljøfoder fører vi et bredt udvalg af foder til din kat fra forskellige brands. Vi har kun kattefoder som vi kan stå inden for, derfor har vi nøje udvalgt de mærker vi fører. I vores sortiment finder du helt sikker noget for enhver smag og pengepung.

Vi forhandler kattemad indenfor følgende mærker

Arion Kattemad – du kan se hele vores udvalg af Arion kattemad her
Royal Canin kattemad – Du kan se hele vores udvalg af Royal Canin kattemad her
Lara kattemad – Du kan se hele vores udvalg af Lara kattefoder her
Crocktail kattefoder - Se vores udvalg her
Protect
Carnivor
Demsy
Møllerens
Classic vådkost

Hos os finder du både vådfoder og tørfoder til din kat. Det store sortiment byder på alsidig foder til din kat. Da alle katte ikke er ens, skal de heller ikke fodres ens. Bl.a. derfor har vi et bredt sortiment af foder. Så hvad end din kat er for tynd, eller bøvler med overvægt, har svært ved at omsætte fodret i maven eller bare er ekstremt kræsen, så kan du finde det foder som er mest optimalt for din kat. Fandt du mod forventning ikke det du søger, eller er du i tvivl om hvad du skal vælge, så tøv ikke med at kontakte os, vi står klar med hjælp og rådgivning.

Vådfoder eller tørfoder - hvad skal du vælge?

Det er ikke altid let at skulle vælge foder til sin kat, der er mange mærker, varianter og så er der vådfoder og tørfoder.
Der er stor forskel på smag (og konsistens) fra vådfoder til tørfoder, og ikke alle katte kan lide den samme smag. Her handler det om at du skal kende din kat, eller måske bare i gang med at prøve af. Nogle katte kan være meget kræsne, mens andre spiser hvad end du serverer for den.
Men hvilken ernæringsform er så den sundeste for katten og minder mest om den naturlige ernæring?
Katte i det fri lever primært af små gnavere, fugle og hvad de ellers lige kan fange, og disse dyr består af op til 80% vand, hvilket faktisk som regel er nok til at dække kattens væskebehov. Derfor sker det sjældent at vildkatte opsøger et vandhul.
Dette er et gen som vores tamme huskatte har bevaret, og de har en tendens til at drikke alt for lidt vand af deres vandskål.
Væskemangel kan føre til øget risiko for nyre- eller blæresten, blærebetændelse og andre følgesygdomme. Derfor er det vigtigt at din kat får nok væske i løbet af dagen. Især hvis den spiser tørfoder, er det vigtigt at den får rigeligt med væske, for at kompensere for det lave indhold i foderet.
Får din kat vådfoder, så ligner det meget den naturlige måde for katten at æde på. Vådfoder indeholder ofte op til 80% væske og din kat vil på den måde være dækket godt ind.
Tørfoderet hjælper til at rense din kats tænder og holde en god mund- og tandhygiejne, ligesom knoglerne fra fx mus gør det hos vildkatten.

Kræsne katte - smagsgaranti

Din kat kan hurtigt fortælle dig om det foder du har købt er tilfredsstillende. Katte kan være nogle ganske stædig dyr, når det kommer til deres kost. Vi kører derfor med smagsgaranti på flere af vores mærker. Smagsgaranti vil sige du kan få ombyttet til et andet foder, eller få pengene retur for det foder din kat ikke vil spise. Det kræver dog der er mere en 75 % tilbage af sækkens indhold, og vi gør opmærksom på du selv skal stå for returomkostningerne. Dette tilbud gælder kun udvalgte fodermærker: Royal Canin, Arion, Crocktail og Protect.

Foderskifte - hvordan?

Der kan være mange grunde til at du skal skifte foder til din kat.

 • Vil den slet ikke spise det du har tilbudt den?
 • Er den blevet steriliseret?
 • Er den gået fra killing til voksen?
 • Har den været igennem et sygdoms-forløb?
 • Er den blevet overvægtig?

Eller noget helt andet.
Når du skal skifte over til et andet foder er det vigtigt at du gør det så skånsomt som muligt.
I starten anbefaler vi, at du blander 80% af det vante foder med 20% af det nye foder. Lad det være sådan en dag eller to og bland så gradvist mere og mere af det nye foder i. På den måde bliver det et skånsomt skifte for kattens mave, og den bør ikke opleve udfordringer med det.
Skulle du stå i den uheldige situation at du ikke kan lave et glidende foderskift, så vil du kunne opleve at din kat får fx diarré.
Skulle det ske er det vigtigt at du holder øje med den og sørger for at den får rigeligt med væske.
Virker din kat upåvirket, har lyst til at spise, leger og er nysgerrig mens den har diarré, kan du tilbyde den lidt kogt kylling eller fisk.
Forværres tilstanden skal du søge dyrlæge.

Hvad er Taurin?

Du har helt sikkert hørt det før - Du skal være sikker på at der er Taurin i foderet! Men hvad er Taurin egentligt?
Kort sagt er Taurin en aminosyre, som er en vigtig proteinrig byggesten i kroppen.
Men hvorfor er lige Taurin så vigtig for netop din kat?
For katte er Taurin en essentiel aminosyre, det betyder at det er en aminosyre, som katten skal have gennem føden da den ikke selv producerer den.
Faktisk er der 11 essentielle aminosyrer hos katte, hvor Taurin er en af dem, og det er vigtigt at du fodrer din kat rigtigt for at den ikke skal udvikle mangelsymptomer. De øvrige 10 essentielle aminosyrer er let tilgængelige og er stort set altid at finde i foderet.
Proteiner er altså ikke bare proteiner, derfor skal du kigge på, hvor proteinerne kommer fra og hvilke proteiner der er tale om - Især Taurin skal du holde øje med.
Det er forskelligt hvor meget Taurin katte har behov for, men du skal ikke være bange for at din kat får for meget, da overskuddet ikke bliver lagret i kroppen men blot bliver udskilt.

Har du også hund?

Hvis du både holder hund og kat i din husholdning, kan du med fordel handle foder til både hund og kat hos os. Du finder alt hundefoder her.

;