Kradsetræer

Kradsetræer: Hvorfor kradser, hvæsser og klør katte?

Det er kattens natur at hvæsse, klø og kradse i forskellige materialer. Hvis din kat primært færdes ude vil du sandsynligvis ikke opleve problemet, men har du en indekat kan det godt give lidt udfordringer. 

Når din kat hvæsser klør gør den det af to årsager; den plejer og slider sine klør, og så afmærker den faktisk territorium. 
Mellem trædepuderne på kattens poter sidder der nogle duftkirtler, og når din kat hvæsser/ kradser klør, så frigives feromonerne fra duftkirtlerne. Vi mennesker kan ikke dufte disse feromoner, men det kan kattene. Det betyder at når din kat har forelsket sig i i sofa som kradsetræ, vil den blive ved med at søge den, for den dufter af velvære og af katten selv. 

Få katten til at foretrække kradsetræet og ikke sofaen

For at undgå at din kat får ødelagt din sofa, dørkarmen, lænestolen eller gulvtæppet, kan du sørge for at give den et alternativ som består af mere end en type materiale. Mange er bekendt med stammerne beklædt med sisal, men din kat vil gerne have mere end et materiale til at pleje sine klør. Derfor er det en god ide at have et kradsetræ OG et kradsebræt så din har har flere muligheder og flader at vælge imellem. 

Gode råd:

  • Placer kradsetræet eller kradsebrættet tæt på det forbudte område
  • Rengør det forbudte område så du fjerner alle duftspor fra feromonerne
  • Anvend evt katteurt eller cat-nip spray på kradsetræet og brættet 

Altså kan du ikke stoppe din kat i at kradse/hvæsse klør, men du kan forhindre den i at ødelægge dine møbler ved at fjerne duftspor og lokke katten til det nye kradsemiljø med katteurt eller kat-nip. 

Når killinger er omkring 6-7 uger gamle begynder de for alvor at træne deres leg og jagt-teknikker, derfor er det en god ide at du allerede her stiller et kradsemiljø til rådighed for dem. Det vil også, allerede nu, lærer killingerne at ordne sine klør her i stedet for i møbler, vinduesrammer og dørkarme. 

 

Hos Miljøfoder har vi et godt udvalg af kradsetræer og kradsebrætter til din killing og voksne kat - og er du i tvivl om noget står vi altid på spring og er klar til at hjælpe. 

;