Kattelegetøj

Find legetøj til dine katte

Hos Miljøfoder har vi et bredt udvalg af legetøj til din voksne kat og killing. Legetøjet giver mulighed for leg og aktivering af din kat, på flere forskellige måder. Nogle katteracer er, lige som hunde, glade for at lege med bolde og hente dem - er din kat en af dem?  

Kattens naturlige instinkt

Som du helt sikkert ved, så er din kat i familie med løver, tiger, geparder og mange flere arter som alle er rovdyr og dygtige jægere. 
Når katte leger gør de det for at øve sig på, og forfine, sine teknikker til jagtens svære kunst, og de øver sig gerne på både hinanden og på det legetøj de har til rådighed. 

Hvis du har en udekat vil du ikke opleve det samme behov for legetøj og aktivering, den kan sagtens finde ting i naturen som den har lyst til at jage og lege med. Men din indekat, derimod, har behov for leg og aktivering i form af legetøj og dig som ejer. 

Allerede når din killing er få uger gammel træder instinktet i kraft, og de små killinger i kuldet vil begynde at lege med hinanden. Den leg som senere bliver til jagt og nedlæggelse af et byttedyr. Får din kat lov at komme ud vil du også opleve at den stolt praler med sit bytte, den serverer det gerne for dig lige ved hoveddøren mens den går højlydt rundt og snakker. 

Katteurt - Catnip - Kattemynte - kært barn har mange navne

Katteurt er kendt under flere navne; 

  • Kattemynte
  • Catnip
  • Blåkant
  • og selvfølgelig Katteurt

Urtens botaniske navn er Nepeta, og det indeholder et olie Nepetalacton som kan virke berusende på nogle katte. Det er ikke alle katte som bliver påvirket af katteurten, og det er meget forskelligt hvor meget katten bliver påvirket. Det er ikke skadeligt eller farligt for din kat at snuse til katteurt, og "virkningen" er kortvarig 

Noget legetøj indeholder katteurt for at gør det mere attraktivt for din kat at angribe og lege med. Der bruges både tørret og knust katteurt, og olier, begge typer er meget almindelige. 

;