Elhegn og batterier
Viser 1–18 af 19 resultater
Kvalitets elhegn og batterier
Har du lige anlagt fold til dine heste, køer, får, eller geder, så kan det i langt de fleste tilfælde være nødvendigt at investere i og opsætte en spændingsgiver, således at dit hegn bliver strømførende. Du kan også med fordel lave strømførende hegn omkring din hønsegård, for at holde ræven ude.
Vi forhandler et bredt sortiment af kvalitetsprodukter, og hjælper gerne med vejledning i hegnsapparaterne. Samt i opsætning og tilkobling, så du kommer godt fra start med dit Elhegn.
Sådan fungere en spændingsgiver
En spændingsgiver går også under navnen hegnsapparat og el-hegn. Den transformer lavspænding til højspænding og lagrer en mængde energi, såkaldt ladeenergi el kapacitet, som afgives som kortvarige højspændingsimpulser – også kaldet impulsenergi – til hegnet med regelmæssige intervaller, ca. 1 sek.
Det er vigtigt at skelne mellem ladeenergi og impulsenergi. Ladeenergi er den mængde energi der er til rådighed i apparatet, mens impulsenergien er den mængde energi der afgives til hegnet. Derfor er Impulsenergien normalt den mest interessante størrelse, mens ladeenergi ikke er særlig relevant for den praktiske anvendelse af dit el-hegn. Derudover skal man være opmærksom på udgangsspændingen, der er den spændingsforskel hvorved impulsenergien frigives til hegnet. Det fungerer således, at ved en høj udgangsspænding opleves en given impulsenenergi kraftigere end ved en lavere udgangsspænding, hvilket kan illustreres ved følgende eksempel: 2 Joule impulsenergi ved 5000volt udgangsspænding opleves af dyr som et svagere elektrisk stød i forhold til 2 Joule impulsenergi ved 10.000volt udgangsspænding. Derfor skal impulsenergien ses i forhold til udgangsspændingen.
Alle oplysninger om udgangsspænding og impulsenergi er målt ved 500ohms belastning.
Sådan vælger jeg spændingsgiver til mit elhegn?
Spændingsgiveren er kernen i dit elhegn, den levere de elektriske impulser. Det er vigtigt at vælge det korrekte apparat til det hegn du vil lave samt de dyr du ønsker at holde inde. Det kan godt betale sig at investerer lidt tid i at vælge det rigtige apparat. De vigtigste parametre for valg af elhegn er elforsyningen (lysnet, batteri eller solceller), hvilke dyr der skal hegnes, hegnets beskaffenhed og de stedlige forhold, dvs. jordbund og vegetation.
Sådan kan du udregne størrelsen på impulsenergi:
- Genstridige dyr 0,5 – 1km/ joule til 1 – 2 km. Hegn
- Føjelige dyr 1 – 2 km/ joule til 2 – 5 km. Hegn
- Eksempelvis til 2 km hegn, hvor der er kraftig vegetation og risiko for flere dyr berører hegnet samtidig, vil du kategorisere dit hegn som genstridig dyr, da der er høj elektrisk afledning.
Her skal du bruge en spændingsgiver med mindst; 2 km/(0,5km/j) = 4 joule impulsenergi.
Hvad skal jeg bruge til opsætning af et elhegn?
Strømførende hegnstråd: Vi forhandler både galvaniseret hegnstråd, strømførende polyreb og hestebånd. Du kan finde dit strømførende hegnstråd i Hegnstråd, bånd og reb.
Hegnspæle: Skal du opsætte et permanent hegn, som skal stå i mange år, anbefaler vi træpæle hvorpå du sætter isolator, til at holde hegnstråden. Har du brug for et midlertidigt hegn kan du med fordel anvende tentor- eller plastik pæle, som er nemme at slå i, samt nemme at tage med sig igen, når du er færdig med indhegningen. Du finder kvalitets hegnspæle hos os.
Ledhåndtag: Vælger du at sætte strøm til dit hegn, er det nødvendigt med ledhåndtag. Ledhåndtag sikre at du kan åbne og lukke til folden, selv om strømmen er tændt. Du finder alt i Ledhåndtag, isolatorer, trådstrammere og meget mere under kategorien diverse hegnsartikler.
Hvordan opsætter jeg mit elhegn?
Når du har fået etableret din indhegning, uanset om det er permanent hegn eller midlertidigt hegn, er du klar til at lave det strømførende.
Tilkoblingen afhænger af hvilket hegnsapparat du har investeret i. Generelt for vores spændingsgiver har du 2 el 3 udgange. De apparater der kun har 2 udgange, bruger du jord udgangen til at koble til dit jordspyd, det kan ved de kraftige apparater være en fordel med mere end et spyd. Du bruger den anden udgang, til at forbinde spændingsgiveren med hegnstråden.
Husk at forbinde alle dine tråde på hegnet. Benyt alm. Galvaniseret hegnstråd, hvis dit apparat befinder sig lige op og ned ad folden. Brug isoleret ledning, såfremt dit hegnsapparat hænger indenfor, og ledningerne skal føres ud gennem væggen, eller på anden måde ikke løber direkte fra apparatet til hegnet.
Mit elhegn virker ikke, hvad gør jeg?
Plejer dit elhegn at slå uden problemer, og pludselig virker det ikke. Tjek strømforsyningen eller batteriet, alt efter hvilken spændingsgiver du har, er der liv i displayet? Er du sikker på den er tændt? Har du tjekket om stikkotakten virker?
Tjek dit hegn efter, det kan du med stor fordel gøre med en Neon tester så ved du præcis hvor mange volt dit hegn slår med. Når du tjekker dit hegn, er det vigtigt at gå en runde ved alt dit hegn, for at sikre dig alle samlinger, led og isolatorer er intakt.
Undgå beplantning eller jordforbindelse andre steder end det jordspyd du har sat i jorden.
Er det en meget tør og varm sommer, kan du risikerer jorden omkring dit jordspyd er så tørt, at spyddet ikke har god nok forbindelse, hvilket kan resultere i manglende strøm på hegnet. Vand dit jordspyd dagligt, for at undgå denne problematik.
Fandt du ikke det du søgte? Så kan du finde alt i hegn her.