Mundkurv

Mundkurve til heste

Hos Miljøfoder finder du 2 forskellige mundkurve samt tilbehør. Vi forhandler den prisbillige mundkurv fra HKM, som er en forholdsvis lukket kurv, med et enkelt hul i bunden, til at græsse igennem. Mundkurven er udformet med en fastmonteret grimedel, som er med trinløs indstilling. Den kan indstilles i nakkestykket og i siddestykket, for optimal tilpasning af mundkurven, til hestens hoved.

Vi forhandler også den eksklusive originale Greenguard mundkurv samt tilbehør. Greenguard er toppen inden for mundkurve til heste. Du får en kvalitetsmundkurv, der med sin udformning og mange huller, giver hesten mulighed for den mest naturlige græsning, mundkurven til trods. Vi anbefaler dig at tilkøbe Greenguard grimen, for at få det bedste udbytte, ud af din mundkurv. Ved at kombinere den med Greenguard grimen, sidder mundkurven stabilt og komfortabelt på din hest. Foruden grimen, forhandler vi også tilbehør til mundkurven. Du kan tilkøbe nye læderremme, hvilket er fordelagtigt, hvis din hest har hængt fast, og de gamle dermed er knækket. Du kan også tilkøbe en gummi knebel, for nem og sikker montering af din Greenguard mundkurv, på en alm. grime.

Hvornår skal man anvende mundkurv

Vi anbefaler dig at anvende mundkurv til din hest, hvis den er overvægtig, har tendens til forfangenhed, lider af EMS eller andre stofskifte sygdomme. Du kan også med stor fordel, anvende en mundkurv til din hest, inden den bliver overvægtig, hvis du fra sidste sommer, ved din hest har svært ved at tåle græsset. Det er ikke unaturligt at have en hest/pony, som har svært ved at tåle det saftige græs. Ofte er vores danske marker alt for næringsrige, i forhold til de nøjsomme heste og ponyer. Du kender sikkert udtrykket ”Den kan leve på en sten.” Udtrykket er ofte brugt til heste som går på nedbidt græs, hvor man som hesteejer føler man sulter dem, men de har alligevel for meget på sidebenene. Ingen heste kan leve på en sten, og man bliver ofte snydt at sukkerindholdet i det nedbidte græs. Nedbidt græs er stresset græs. Stresset græs har et meget højt indhold af sukker, som planten bruger til at vokse af. Græsser du derfor din hest på nedbidt græs, opnår den et stort indtag, af store mængder sukker pr/kg græs, da stråmængden kontra sukkeret er helt skævt. Resultatet er en tyk og meget sulten hest, fordi den ikke får dækket sit behov for fibre, i form af længer strå. Vi anbefaler derfor at give din pony/hest en mundkurv på, som aktivt forhindre store mængder græsoptagelse, sikrer dig din hest kan græsse i meget længere tid, og på længere græs, hvor mængden pr/kg græs, vil være lavere, end i nedbidt græs. Det giver et større fibre indtag, hvilket er gavnligt for fordøjelsen.

Skal min hest have pause fra mundkurven?

Svaret er klart og tydeligt JA. Din hest er et meget socialt væsen, og brugen af mundkurv, kan give den mulighed for, sammen med alle de andre heste, at gå på langt græs. Men mundkurven er ikke kun en fordel. Mundkurven gør det svært for din hest at klø sig, og at klø og groome med de andre heste. For heste er grooming en vigtig del af deres sociale adfærd. Vi anbefaler dig derfor at græsse din hest sammen med de andre, og at alle heste tages af græs sammen. Her kan hestene med fordel gå på jordfold og få tildelt frøgræs eller hø, som fibre supplement, og din hest kan få en pause fra mundkurven.  

 

;