Hegnstråd, bånd og reb

Vi har et bredt udvalg af hegn til forskellige formål

Vi har både med og uden strømføring, og med eller uden isolering, så du kan få opfyldt netop de behov du har for at sikre, at dine dyr bliver inde i deres indhegninger.

Vi har også et udvalg af reb til andre formål som for eksempel fastsurring af gods på trailer.

Hegnsguide

Hvordan skal man forstå informationerne om hegn?

Når det kommer til hegn, er der især to informationer du skal kigge på, for at forstå mulighederne i produktet. Det er modstand, som bliver målt i Ohm pr. meter, og brudstyrke som bliver målt i kg.

Modstanden er en værdi som kun bruges til strømførende hegn. Modstanden fortæller om hegnets evne til at lede strømmen rundt, så jo højere modstand et hegn har, jo dårligere er den ligeledes til at lede strømmen rundt om indhegningen.

Brudstyrken fortæller ved hvilken belastning hegnet kan knække. Jo højere brudstyrke, jo stærkere er det, og jo mere vægt skal dyret lægge i før det sprænger.

 

Hvilket hegn skal du vælge til dine dyr?

Det første spørgsmål du skal stille dig selv når du skal lave indhegninger til dine dyr er, hvilket dyr det er til.

Der er jo selvfølgelig forskel på om det er en ged eller en fuldvoksen tyr du skal holde inde, som tommelfingerregel kan du sige at jo større og stærkere dyret er, jo stærkere skal hegnet også være. Denne regel gælder dog ikke helt heste, men det kan du læse mere om nedenfor.

Forskellige dyrearters behov

  • Får og geder

Får og geder er ofte hegnet ind med både havehegn og strømførende tråd.

Noget af grunden til at disse dyr skal hegnes med havehegn er at får med deres tykke uldpels er mindre følsomme overfor strøm, og geder er kendt for at være stædige og beslutsomme, så hvis de synes græsset på den anden side ser bedre ud, så kan det være svært at holde dem inde, hvis de på nogen måde kan komme igennem hegnet.

Man kan i stedet vælge at føre mange lag af strømførende tråd, men de fleste vælger havehegn.

  • Heste

Moderne hesteracer er kommet lang vej fra urtidens heste, men en ting som ikke er meget forandret er deres flugtinstinkt. Heste er meget hurtige til at flygte, hvis de oplever farer eller bliver skræmte, og når først en hest har bestemt sig for at den skal væk, så står intet i vejen for den – sjældent heller hegn.
Heste vil løbe igennem hegnet og blive ved med at presse på til hegnet knækker og de kan komme væk. Der er mange grusomme dyrlægehistorier om at når så hegnet ikke knækker, så river hestene hul på både hud, sener og muskler, og må i mange tilfælde blive aflivet eller koste mange penge i kirurgiske indgreb for at den kan komme til at gå igen.

Derfor er det vigtigt at hegn på hestefolde kan knække, så hesten ikke forvolder for meget skade på sig selv i flugtforsøget.

Langt de fleste heste har heldigvis respekt for hegn og strøm, og nøjes derfor med at løbe rundt inde på deres fold, hvis de bliver skræmt, så for at hjælpe hesten, kan du gøre hegnet mere synligt, ved at binde bånd eller farvet tråd på hegnet, så hesten tydeligt kan se den. Det vil i mange tilfælde kunne holde en hest inde.
Du kan også have hele folden hegnet ind med fladbånd eller strømførende polyreb i god kvalitet, da det er lettere at se, og i mange tilfælde har en lavere brudstyrke, og derfor ofte anbefales til at indhegne hestefolde med.

  • Tyre (og andre store dyr)

Kan du forestille dig hvilket postyr det ville være, hvis en flok halvvoksne tyrekalve brød ud af deres indhegning og løb forvildet rundt i byen? Kvæg er ikke sådan lige til at styre, hvilket er en af grundene til at det er meget prestigefyldt på ranches i USA, at være god til inddrivelse af kvægene fra græs markerne.

Derfor er det bedst, hvis de bliver inde på den fold du har lavet til dem, og det sikrer du bedst, ved at sætte en stærk tråd op sammen med en solid strømkilde.
Til dyr som tyre og kvæg generelt anbefaler vi at du bruger Bullwire som har en meget høj brudstyrke og derfor kan holde disse store og robuste dyr inde på folden, hvor de hører til.

 

Hvis du er i tvivl om hvordan du bedst sikrer dine dyr, så er du altid velkommen i en af vores butikker eller du kan ringe på vores hovednummer til en snak med vores medarbejdere.

;