Godbidder til hest

Hestegodbidder

Elsker du også at forkæle din hest, med en lækker godbid? Hos Miljøfoder har vi et bredt udvalg af leverandør, smagsvarianter, udformning og størrelse af hestegodbidder. Så du kan finde den slags godbidder som passer bedst til dig og din hest.

Vælg den mængde godbidder, der passer bedst til dit behov. Vi sælger både i små pakker, helt ned til 800 grams poser, og op til en 15 kg. sæk.

En belønning behøver ikke kun komme i form af en godbid, du kan også med fordel tildele din hest den lækre Horslyx sliksten, med 5 forskellige smagsvarianter og i 2 størrelser.

Mangler du større overblik? Find hestefoder lige her.

 

Træning med godbidder

At træne med godbidder er for nogle heste super nemt, mens det for andre, godt kan kræve en del træning, i forhold til at afvente den næste godbid, og at du som træner, ikke får spist fingrene sammen med godbidden. Her kan du med fordel anvende teknikkerne fra klikkertræning.

Grundregler for klikkertræning:

Anvend en klikker, eller en såkaldt ”klik-lyd”, til at indikere hvornår hesten kan forvente en godbid. Ved indlæring er det en god ide, med stor tålmodighed. Afvent at din hest står pænt og venter med afslappet hals og hovedposition. Brug din klikker til at lave en kliklyd, og tilføj godbidden i samme sekund som kliklyden. Afvent igen at din hest står pænt og venter, og gentag. Dette skal for nogle heste gentages mange gange og flere dage i streg, før de har forstået at klikket betyder godbid, mens det for andre heste er hurtigt indlært.

Når din hest har forstået, den kun får en godbid, når den hører et klik, er du ofte kommet dens tiggeri til livs, fordi det ikke kan betale sig at spørger efter godbidder, før den hører et klik. Er du en af de personer som har svært ved at holde både klikker og træningsgrej i hånden, kan du med fordel anvend en ”klik-lyd” Beslut dig for et ord eller en lyd, som du ikke normalt bruger omkring din hest, og som du kan sige i samme tonleje og så ens som muligt fra gang til gang. Et eksempel kan være ordet ”Tak”. Ved at anvende det samme ord hver gang, indlære din hest ordet som belønning, og ved den kan forvente en godbid.

Vil din hest spise hele din hånd, når den skal tage en godbid, er det vigtigt aldrig at give den succes med at få godbidden, før den tager den forsigtigt. Du kan prøve dig lidt frem, hvordan du bedst muligt hjælper din hest til at tage godbidden forsigtigt. For nogle heste skal de have godbidden, helt ned ved jorden. For andre kan det hjælpe at holde i grimen, så den først får lov til at komme i nærheden af godbids hånden, når munden ikke står helt åben, i et stort haps. Leg lidt med, hvordan du bedst muligt træner din hest, til at tage pænt med læberne, og ikke med tænderne, og sørg for den kun får godbidder, når den tager pænt. Vil den hapse bliver godbidden fjernet, og den skal igen stå pænt og afslappet, før godbidden bliver serveret for den.

 

Leverandører af godbidder til heste

Hos Miljøfoder finder du godbidder fra følgende mærker:

 

HorseLux

Happy Horse

Blue Hors

Salvana

Leoveties

Brogaarden

HorsLyx sliksten

 

Kvalitet og valg af godbidder

Vi går op i kvaliteten af de varer vi udbyder til vores kunder. Inden for godbidder har vi valgt at føre de mærker, som vi syntes lever op til en god kvalitet for godbidder. Det betyder du er sikret godbidder som ikke smuldre væk i lommen, og de kan vælge mellem det mærke du og din hest, bedst kan lide. Vi kan anbefale dig, at vælge godbidder efter behovet for anvendelse. Bruger du mange godbidder på en dag, og har du en nøjsom hest, er det vigtigt at gå efter små godbidder, med et lavt sukker og stivelsesindhold. Er du mere typen der giver din hest en godbid når du henter den, og igen når i har trænet. Kan du med fordel anvende lidt større godbidder, og her er indholdet af godbidden mere underordnet, fordi mængden er så lille, at det ikke har en betydning for den samlet foderplan.

;