Ridestøvler og ridesko

Ridestøvler fra Miljøfoder

Ridestøvler kommer i et hav af forskellige modeller, farver og formål, så du kan passe din støvle til din smag og ridedisciplin. Ridestøvler fås i alverdens forskellige modeller, form, farver og brands. Hos Miljøfoder forhandler vi et stort udvalg af ridestøvler, som passer perfekt til dit ridetøj. Den mest traditionelle ridestøvle er en sort lang læderstøvle. Men i dag er der et hav af valgmuligheder, eks. i brune og natur støvler. Det er vigtig at sætte sig ind i den disciplin du skal ride, og undersøge reglerne herfor, hvis du ønsker at starte stævner.  Hos Miljøfoder forhandler vi et flot udvalg af Jodphur støvler i brun og sort. Du finder også tilhørende leggins i junior og voksenudgave.

Vores støvler strækker sig fra størrelsen 26 og helt op til str. 48 Så du kan finde noget som også passer din fod.

Hos Miljøfoder finder du også tilbehør til dine støvler. Her kan nævnes Støvlepåtrækker, støvlestivere, indlægssåler og meget mere. Køb også en støvleknægt, så du let kan komme af dit beskidte fodtøj, uden at få beskidte fødder eller hænder.    

Ridestøvler fra Paw, Alpha, equipage og flere mærker.

Vi har støvler fra flere mærker, så du kan finde det som falder bedst i din smag. Vi forhandler følgende mærker fodtøj; HKM, Covalliero, Rohde & Schwarz, Paw, Alpha, Red Horse, Bronco og equipage.

Kvalitets ridestøvler

Vi gør os umage med at vælge lækre kvalitetsridestøvler, som ikke koster en bondegård. Vi sætter en ære i at have et udvalg som passer til den kræsne rytter, hvor smag og pengepung er i fokus. Derfor finder du hos Miljøfoder super lækkert og billigt fodtøj, hvor kvaliteten er i top. Du kan vælge mellem den lækre og smidig ridestøvle i læder, eller den mere prisbillige kunstlæder udgave, som ser lige så godt ud, og er nem at tørre over med en klud når den er beskidt.

Vedligehold af støvler

Har du valgt en flot og lækker læderstøvle, har du støvle i lang tid, såfremt du husker at pleje den. Vi har naturligvis et stort udvalg af pleje produkter til tekstiler og læder.

Sådan vedligeholder du bedst din læderstøvle: Når du lige har købt ny støvle, anbefaler vi altid du imprægner støvlen inden du tager dem i brug. Derudover er det vigtigt at du sørger for at benytte den anbefalede type plejemiddel til den type læder dine støvler er. Ved den daglige vedligehold starter du med at rense for snavs, du kan benytte en fugtet klud eller svamp. Er dine støvler særligt beskidte, kan du med fordel benytte en lædershampoo. Det er vigtigt skoen først renses, på den måde sikrer du, at der ikke er noget snavs på skoen, når du efterfølgende plejer den med skocreme. Plej derefter læderet med skocreme, det gør læderet smidigt og flot igen. Du kan med fordel bruge skocreme med lidt farve som matcher dine sko, så får farven også nyt liv igen, slut af med at polér støvlen.

Tip. Det er vigtigt at støvler med glat skind ikke tørre ud. Hvis læderet tørre ud, vil skrammer og ridser blive tydelige, og farven vil blive mat og kedelig. Et par læderstøvler som er tørret ud, vil være meget svære at få pæne igen. Derfor er det en god idé, at du plejer dine læderstøvler med læderfedt og imprægnering regelmæssigt.     

Er det nødvendigt at købe ridestøvler, når man skal starte til ridning?

Både ja og nej. Det kan være en rigtig god ide at købe en ridestøvle, når du går til ridning. Ridestøvler er udformet og designet til at ride i. Det betyder meget sikkerhedsmæssigt at støvlen passer, og beskytter din fod, i det tilfælde at hesten får trådt på dine fødder. Når støvlen sidder til, og føler dit ben, kan du bedre få en god kontakt til hesten, og du undgår evt. gnavsår mellem dit ben og sadlen/hesten. Hos Miljøfoder har vi et flot udvalg af gode kvalitets basis støvler, som er god både til dressur, spring, skovtur mm. Vil du ride stævner, er det en god ide at sætte sig ind i de forskellige regler, for valg af fodtøj, og derudfra vælge det par støvler som passer til den disciplin du dyrker. Skal du eller dit barn prøve ridning af og finde ud af om det er noget, før i investere i et par gode støvler, så husk at benytte lukket fodtøj, som yder en form for beskyttelse hvis du bliver trådt på, og en støvle med en hæl, og god skridsikker bund, så du undgår foden glider igennem stigbøjlen og sætter sig fast. Vi kan anbefale en god gummistøvle til en start, og hvis ridning bare er sagen, har vi mange gode billige kvalitetsstøvler. Er du lige startet til ridning eller har du brug for lidt nyt i din garderobe, så har Miljøfoder alt i rytterbeklædning, til at klæde dig godt på, til en tur i stalden. 

Materialevalg til ridestøvler

Typiske materialer benyttet til ridestøvler er læderstøvlen. Her får du en åndbar smidig støvle, som holder i mange år, såfremt du passer godt på den, og husker at behandle den med læderfedt. Syntes du læderstøvlen er for dyr til dit budget, kan du med fordel købe en kunstlæderstøvle. Du kan oftest finde en støvle som ligner læderstøvlen i udformningen. Kunstlæderstøvlen er let at tørre over med en klud, og kræver ikke læderfedt, den er dog knap så åndbar, og der er større risiko for at svede sine tæer om sommeren. Du kan også ofte få en kombination af læder og kunstlæderstøvler, som gør dem økonomiske.

;