Gnaverfoder

Hvad er Gnaverfoder?

Betegnelsen "Gnaverfoder" dækker hos os flere forskellige slags foder til mange forskellige kæledyr. 
Her finder du foder til: 

  • Kaniner
  • Marsvin
  • Guldhamster
  • Dværghamster
  • Mus
  • Rotter
  • Chinchilla

Gnaverfoder hos Miljøfoder

Gnavere er en betegnelse som dækker over mere en 2200 arter fordelt på ca. 400 slægter. Gnavere udskiller sig fra kaninerne ved at deres tandsæt er helt anderledes. Gnavere har et sæt fortænder i overmunden og et sæt i undermunden, mens kaniner også har et par mindre fortænder bag de store. Gnaverens tænder er rodløse, hvilket vil sige at de vokser hele livet, derfor er det vigtigt at de får det rigtige foder som kan hjælpe med at slide dem rigtigt ned. 

Gnavere er planteædere og mange gnavere elsker frugter, frø, rødder, knopper og blade. Disse fødevarer indeholder meget cellulose som er svært for mennesker at nedbryde - men ikke for gnaverne. Gnavere har en veludviklet blindtarm som har en rig bakterieflora som kan omsætte cellulosen til simple sukkerstoffer. 

Det er vigtigt at gnavere får rigeligt med hø, det skal faktisk være den primære kilde til foder. Derudover er det vigtigt at de får et foder som indeholder alle de vigtige vitaminer og mineraler, men som også hjælper til korrekt slid på tænderne.  
Og sådan et foder finder du naturligvis hos Miljøfoder. Vi har et bredt udvalg af foder så du kan finde netop det foder som passer bedst til din gnaver. 

Er du i tvivl og har brug for vejledning er du altid velkommen til at kontakte os!

 

Kaninfoder

Ret beset er en kanin ikke en gnaver, men det er der ikke mange der ved, og derfor har vi valgt at hele vores kanin-sortiment er lagt ind under kategorien gnaver - for nemhedens skyld.

Et godt kaninfoder dækker alle kaninens basale behov for vitaminer, mineraler og næringsstoffer, men det er også vigtigt at foderet indeholder de rigtige fødevarer i fht. kaninens særlige fordøjesessystem. 
Kaniner har en særligt stor blindtarm som er beriget med mange gode bakterier og mikroorganismer som er hemmeligheden bag at kaniner kan leve af blade, græs og andre planter med et højt indhold af cellulose. 

Derfor er det vigtigt, at du fodrer din kanin med et foder med det mest naturlige indhold - og det finder du selvfølgelig her hos os. 

Kaniner er pseudo drøvtyggere, hvilket vil sige at de udstiller to slags afføring, den almindelige afføring vi ser og smider ud, og så en afføring man kalder blindtarms-kugler som kaninen spiser direkte fra endetarmen. Denne proces er en vigtig del af kaninens fordøjelse og ernæring. 

Kaninerne har, ligesom gnavere, rodløse tænder hvilket vil sige at tænderne vokser hele livet. Derfor er det vigtigt at de får et foder som hjælper dem med at slide tænderne korrekt ned. 

Husk altid at give din kanin et godt hø, det er den vigtigste foderkilde. 

;