Hønsehuse

Hønsehus

Er det gamle hønsehus slidt op, trænger du bare til nyt, eller skal i have høns for første gang? Vi hjælper gerne med et flot og funktionelt hønsehus. Du finder både hønsehuse, redekasser, og automatiske hønselem her.
Er du interesseret i at lave din egen hønsegård, finder du hønsetråd til projektet her. Du kan også herover finde flytbar indhegning til dine høns. Så kan du nemt finde nye græsgange til dine høns rundt omkring i din have.

Hvilke krav skal du stille til dit hønsehus?

Sikkerhed: Det er vigtigt sikkerheden er i top. Så dine høns kan sove trygt og godt, uden besøg fra ræven eller andre skadedyr, så som rotter. Rotter spreder sygdomme og tømmer hønsenes foderautomat.
Isolering: Det er vigtigt dit hønsehus er tilstrækkeligt isoleret, så dine høns kan holde varmen, også om vinteren.
Ventilation: Sørg for dit hønsehus er ordentligt ventileret, så dine dyr får frisk luft ind, og for at undgå overophedning en varm sommerdag.
Siddepinde: Dine høns vil foretrække at sidde på en siddepind og sove. Det er derfor vigtigt dit hønsehus har siddepinde nok til alle høns, kan komme op og sidde og sove. Pindene skal sidde i et område som er adskilt fra redekassen, og de skal være tykke nok til hønsene kan få et godt greb omkring dem. Tykkelsen afhænger af den hønserace du holder.
Redekasser: Dine høns skal have adgang til redekasser, eller anden form for redde. Høns ligger æg i reden, det er derfor meget vigtigt dit hønsehus har en redekasse eller plads hvor der er plads til en høne. Som en tommelfingerregel skal forholdet mellem antallet af redekasser og antallet af høns være 1:4. Du behøver derfor ikke have en redekasse pr. høne.

Hvor stort et hønsehus skal jeg vælge?

Der er ikke regler for hvor meget plads den enkelte høne skal have, når du som privat holder høns i haven. For at dine høns kan trives godt, skal der være så meget plads i dit hønsehus, at alle høns kan sove på en siddepind. Siddepinden kan rumme ca. 4 høns pr meter ved tunge racer, 5 høns pr- meter ved lette racer og 6 høns pr. meter ved dværghøns. Skal dine høns lukkes ind før sovetid, og lukkes ud senere end de står op, er det vigtigt også at have plads til de kan bevæge sig rundt inde i huset.
Du skal være opmærksom på, at grundet smittefare med fugleinfluenza kan der være regler om, at høns skal holdes inden døre / under tag.

Placering af hønsehus

Når du skal holde høns, er placeringen af dit hønsehus væsentlig. Det er godt at placere dit hønsehus et sted med læ, men vigtigt det ikke altid står i skygge, da du risikerer et koldt og fugtigt hus. Omvendt kan dit hønsehus hurtigt blive for varmt, på solrige dage. Så placer gerne dit hønsehus så det skifter mellem lys og skygge. Du skal være opmærksom på hvis du bygger dit eget hønsehus, at det skal opfylde bygningsreglementets krav til placering af småbygninger på egen grund. Din kommune har typisk også regler for placering af hønsehus, samt hold af høns. Orienterer dig derfor gerne på kommunens hjemmeside, før du bygger hønsegård og anskaffer dig høns.

Miljøvenlige hønsehuse

Hos Miljøfoder, kan du finde fede hønsehuse, som ikke kun er super funktionelle, men som også støtter miljøet. Hønsehusene er fremstillet af genbrugsplast, de er 100 % giftfrie. Råvarerne er bearbejdet i et af Europas største netværk af recycling stationer og består af mange forskellige slags plast. F.eks. vegetabilske og mineralske olier, plastaffald fra husholdning og specielt plastaffald fra landbruget. Med et miljøvenligt hønsehus, støtter du ikke kun miljøet, du spare også tid og penge på reparationer og vedligehold. Denne slags hønsehuse er yderst nemme at samle når du får det hjem, og let at tage taget af, når hønsehuset skal rengøres. Hønsehusene kan med fordel rengøres med højtryksrenser. Du slipper også for ophobning af blodmider og andet utøj, som typisk tager bo i et træhus. Husene kommer i forskellige størrelser, og egner sig bedst til mindre hønsehold. Simple og solide design, med bæredygtig og grøn profil. Vil du fortsætte den grønne stil, finder du miljøvenlige foderautomat her, og miljøvenlig vandautomat her.

Redekasser

Dine høns skal have adgang til en redekasse. Høns ligger æg i reden, og det er derfor vigtigt du har redekasser til dine høns, hvor der er plads til en høne. Som en tommelfingerregel, skal du have redekasser i forholdet 1:4. Så får hver fjerde høne skal du have en redekasse. Redekasser kommer i mange forskellige udformninger og med forskellig funktionalitet. Hos Miljøfoder kan du købe miljøvenlige hønsehuse, med indbygget redekasser. Redekasserne er i miljøvenlig plast, og det er eks. ikke muligt for utøj at tage bo i plastikken. I denne form for redekasse, er det nemt at løfte taget, og ta æggene ud. Du behøver derfor ikke ind til dine høns.
Vi har også flere eksterne redekasser, som kan stå inde i din hønsegård eller monteres på væggen. Vores redekasser i træ, er udformet så hønen ligger sit æg ned i et hul. Hun kan derfor ikke komme til at ruge på ægget og gøre det dårligt. Ægget ryger ned under i en bakke, som man nemt kan åbne ned til, og tage det nylagte æg op. Med den vægmonteret redekasse, ligge du halm ind til dine høns, så de får en rigtig god redde. Du kan nemt hente æg ved at stikke hånden ind i redekassen, og tage æggene ud.

Hønselem

Da sikkerhed for dine høns er meget vigtig, så de trygt kan sove i deres hønsehus om natten, er det vigtigt at lukke til dine høns om natten. Høns går først ind omkring skumringstid, og det kan være svært at huske, og træls at skulle ud og lukke til dine høns, inden sengetid. Du kan derfor installere et automatisk hønselem. Vi forhandler hos Miljøfoder en CuickSafe hønselem elhejs med lyssensor. Den fungere således at den ved hjælp af lyssensor/skumringsrelæ, registrer når solen står op og går ned, og automatisk åbner og lukker til dine høns.

;