Hundekurve og tæpper

Hundekurve fra Miljøfoder

Selvfølgelig skal din bedste ven kunne sove godt. Og det kan de med en lækker, blød seng i god kvalitet.
En god søvn er essentielt for at din hund kan bearbejde de indtryk den får i løbet af dagen. Derfor sover hvalpe det meste af tiden, fordi de hele tiden oplever noget nyt, og skal bearbejde alle indtrykkene hele tiden, hvilket kan være hårdt arbejde for en hund. En voksen hund hjerne er mere vant til at få indtryk, og sover derfor heller ikke helt så meget, men alligevel mere end de fleste mennesker. Til gengæld hviler en hund det meste af tiden, fremfor at sove. Derfor er de også hurtigt oppe igen, hvis de kan høre dig rasle med en godbids pose eller finder hundesnoren frem, fordi de slet ikke sover så tungt som de ser ud til.

Der er flere muligheder, når du skal finde en ny soveplads til din firbenede ven, om du skal have en kurv, en pude eller et tæppe er op til den enkelte hund, da det ofte er en smags sag.

Nogle hunde foretrækker en hundekurv med kanter, så de kan føle sig omfavnet når de skal sove. Hunde er flokdyr og ville derfor i naturen ligge sammen i dynger – noget man især kan se hos hvalpe – hvor de både kan nyde hinandens kropsvarme, men også er mindre sårbare overfor større rovdyr. Derfor vil mange hunde foretrække en kurv, som ikke er for stor, så de kan ligge op af kanten, og mærke noget omkring sig. Det er dog også vigtigt at kurven ikke bliver for lille, så hunden ikke kommer til at ligge i akavede stillinger, som kan give ondt i ryg og ben.

 

Tæpper til hunde

Tæpperne kan både bruges i sig selv, men også sammen med puder. Et tæppe er let at vaske, og tørrer hurtigt, derfor kan det være smart at bruge et tæppe ovenpå en hundepude, så du kan vaske hundelugt, pels og snavs væk engang imellem, uden at din hund skal undvære sin elskede seng. Nogle hundetæpper har en gummiunderside, som gør dem både skridsikre, men også ”vandtætte” så hvalpe eller hunde med inkontinens ikke gennemvæder underlaget under tæppet.

 

Hundepuder - En bedre oplevelse for din hund

En pude kan lægges i en kurv af plastik, for at gøre den blød, den kan også bruges for sig selv, hvis man har en hund som godt kan lide at ligge udstrakt eller i forskellige skæve positioner, når den skal sove.
Særligt Mynder og Spidshunde har en forkærlighed for besynderlige sovestillinger, og for at gøre det mest behageligt for dem, er det godt med en soveplads som ikke indskrænker dem. Hvis du har flere hunde som kan lide at sove sammen, kan en pude også være en god idé, da de så kan ligge med den rette afstand til hinanden, som de foretrækker.

 

Kølemåtte

Kølemåtter er forholdsvis nye på markedet. Det er en pude eller måtte som ofte er med en speciel gelé fuld, som er god til at holde på kulde. Så hunden har en kølig plads på de varme sommerdage. Måtten skal blot lægges et sted uden direkte sol, og så kan den holde hunden afkølet i nogle timer af gangen. Nogle måtter skal i køleskabet for at genvinde den kølende effekt, mens andre bare skal ligge i skyggen uden en varm hund ovenpå, og så finder den selv tilbage til sin oprindelige temperatur.
Kølemåtten kan sagtens bruges i bilen, som en måde at hjælpe din hund til at holde temperaturen nede.

 

Når du skal have en ny seng til din hund, så prøv at kigge på, hvordan den foretrækker at sove; er det i en kugle i et hjørne, for så kan det være et tegn på at den gerne vil have tryghed og derfor bør have en kurv med kanter. Foretrækker den at ligge i møblerne, så kan et tæppe være en god ide, så du kan vaske det engang imellem. Kan din hund bedst lide at ligge sig og sno sig rundt om sig selv og bevæger sig meget, så er en pude måske rarest.

;