Foder til egern, pindsvin mm.

Foder til havens dyr
Her på siden finder du et udvalg af foder og tilskud til de mange dyr i naturen.

Egern i haven 

Egern hører naturligt til i skovområder, men er og meget glade for parker og boligkvarterer med haver til. De elsker gamle træer og forskellig, tæt beplantning til at etablerer bolig. Typisk bygger egernet deres rede i nåletræer, helt tæt ved stammen, og reden er ca på størrelse med en badebold. Egernet bygger sin rede af smågrene, kviste og andet let natur-materiale, egernet har gerne mere end en rede og hver rede har hver sit formål. 
En rede får den unger i, en anden er til afslapning og en tredje til at sove i.  

Tegn på egern i haven: 

  • Ligger der mange dækskel fra grankogler under et træ, kan det være et tegn på at et egern at været forbi. De spiser frøene fra grankoglerne og piller alle dækskellene af koglerne imens. 
  • Kan du se en underlig mørk "byld" højt oppe i dine nåletræer? Det kan være en egernrede du har der. 
  • Har du lige sat en skål nødder frem på terrassen, og så skal du bare lige ind og hente en god bog og et tæppe - men nødderne er væk når du kommer ud? Det er et ret sikkert tegn på at du har besøg af et egern. Det kan også være at du har bærbuske, men alle bærrene forsvinder så snart de er modne - det er nok også et egern. 

Egern elsker bær og nødder og de elsker at have dem for sig selv. Derfor finder du hos os et godt udvalg af nødde-blandinger som er lige til at hænge op i haven. 

Pindsvin i haven 

Der er rigtigt mange pindsvin i Danmark, og de bygger reder både i skove og i haver. Måske har du allerede set et pindsvin i din have? 
Om efteråret søger pindsvinene særligt efter føde, de skal nemlig gøre klar til at gå i vinterhi. Du kan hjælpe pindsvinene ved at lade en del af din have stå urørt hen, her vil de søge føde og måske etablerer et bo. 

Rådyr i haven

Det kan være lidt med blandede følelser at, du kigger ud af dit vindue en mild forårs morgen, og ser et lille rådyr eller to går fredfyldt og græsser i din have. De smukke fredelige dyr kan volde store skader i din have som endelig er blevet så smuk. 

Noget af det som rådyrene elsker allermest er roser, nedfalds frugter og knopper på æbletræerne, men generelt er dyrene ikke kræsne og de smager gerne på de mange andre træer, buske og planter du har i din have. 

For at undgå for mange ødelæggelser kan det være nødvendigt at hegne din have ind, eller hvis din have er stor nok, kan du tilbyde foder i en anden del af haven. På den måde kan du forsøge at styre hvor rådyrene færdes. 

Det kan også være at du ejer et stykke skov, og du vil gerne styre, hvor vildtet færdes med henblik på jagt. 

I begge tilfælde har kan vi være behjælpelige med foder og mineralsten til formålet.

 

Skulle du komme i tvivl om noget står vi altid klar til at hjælpe og guide dig.  

;