Historien bag

Miljøfoder har eksisteret siden 1994 hvor far og søn; Søren og Karsten Bank, åbnede den første afdeling i deres hjemby Ikast.  Forretningens bagvedliggende idé var primært at sælge foder og udstyr til de små landmænd uden CVR nummer, da Søren Bank efter mange år i branchen som foderstofuddeler så, at der var et marked for en sådan butik, som endnu ikke rigtigt fandtes dengang. Virksomhedens formål var derfor primært at betjene hobbylandmændene og private dyreejere med korn og foderstoffer samt artikler til have og landbrug på en måde – og i mindre mængder, der passede til netop dem, og derfor blev virksomhedens slogan også “Hobbylandmandens Grovvarebutik”.

Søren og Karsten 1994

En virksomhed i vækst

I 1999 var der sket nogle ændringer i ejerforholdene og virksomheden var klar til at åbne for butik nummer to. Denne butik blev placeret i Viborg, da man efter en mindre undersøgelse af markedet og sparring med diverse leverandører, fandt ud af, at der burde være ”plads” til en Miljøfoder i netop dén by. Det viste sig heldigvis at være rigtigt! Viborg-butikken fandt sin plads på markedet, og efter en årrække, blev de første lokaler for små. I efteråret 2016 rykkede butikken derfor videre til 2000 m2 store, nyrenoverede lokaler på Vognmagervej.
På samme måde voksede Ikast-butikken også ud af de oprindelige lokaler på Nygade og rykkede derfor til Rømersvej i 2004, hvor hele 2200 m2 i dag danner rammerne om Miljøfoder Ikast. I foråret 2019 fik disse lokaler en ordentlig overhaling, og blev renoveret både udvendigt og indvendigt, så de to butikker i dag fremstår i samme, flotte stand.

Miljøfoder Viborg pplads

God service i højsæde

I årenes løb har Miljøfoders forretning ændret sig meget fra primært at sælge korn, foderstoffer og have- og landbrugsartikler til hobbylandmanden. I dag har de to butikker også et kæmpe sortiment inden for hundefoder, kattefoder og –artikler, samt en stor afdeling med rideudstyr, der indeholder alt til både den nyopstartede hestepige og rytteren der konkurrerer på højt plan. Èn ting har dog ikke ændret sig som årene er gået. Virksomhedens ejere og personale har altid sigtet efter – og sigter stadig efter – at yde den bedste service til både store og små kunder, så alle føler sig velkomne og godt behandlet hos Miljøfoder.

Miljøfoder god service Britt