Dengie hestefoder

Strukturrigt hestefoder fra Dengie

Dengie hestefoder er strukturrigt fiber foder med fokus på at give din hest en lang tyggetid og at tilføre de nødvendige og vigtige fibre, der holder din hestes fordøjelse i tiptop stand.

Nogle år kan det være knapt med godt grovfoder, og her kan du tilsætte fx Dengie Meadow Grass, som delvis høerstatning i hestens foderration. Det kan også være, at din hest har brug for mere grovfoder, end der tildeles på dit opstaldningssted. Her kan du så selv tilsætte ekstra i krybben. Du kan også tilføje Meadow Grass eller Dengie Alfa-A i i hestens øvrige krybbefoder (kraftfoder) for at forlænge tyggetiden og øge spytproduktionen. Det understøtter din hests fordøjelse og er med til at sikre en god balance i mave og tarm. Dengie Alfa-A er desuden en melassefri lucerne til heste og ponyer tilsat olie i stedet for at mindske smuld og støv.

Du kan også anvende Meadow Grass som erstatning for hø, når du er til stævner, hvor det er mere praktisk at have en hårdt presset sæk med end løst hø. Meadow Grass er desuden også særdeles velegnet til ældre seniorheste, der ofte ikke har så stærkt et tandsæt mere eller heste med et følsomt fordøjelsessystem, da fibrene er bløde. Du kan også sagtens give Meadow Grass til heste med sensitive luftveje, da foderet ikke støver.

Dengie er et velsmagende og sundt hestefoder

Hvis du ønsker at tilføre mere energi til din hests øvrige foderration, men i for af fibre i stedet for stivelsesholdige fodermidler kan du give lucerne eller græsprodukter sammen med det krybbefoder (kraftfoder), du ellers fodrer din hest eller pony med.

Har du en meget trivelig pony, kan du opleve en gladere hest, når den får mere foder i krybben, men som ikke feder så meget som øvrige fodermidler. Det kan unødigt give uro i boksen, hvis der kun gives en lille mængde i krybben, mens andre heste får mere. Det undgås ved at give flere fibre, der tager længere tid at spise.

Heste og ponyer har brug for et stort indhold af fordøjelige fibre i deres foderration for at holde mave, fordøjelse og tænder sunde. Desuden er der tilsat urter i flere af produkterne, som fx lakridsrod, fennikel, mint, kamille og anis, der giver en virkeligt god smag og stimulerer hestens ædelyst. Har du fx en småtspisende hest kan du give den Meadow Grass for at sikre, at den får det, den skal have. Husk at få tjekket hesten ved dyrlæge ved tvivl om dens sundhedsmæssige tilstand.

Foder til heste og ponyer uden sukker og stivelse

Den populære Dengie Healthy Hooves er et hestefoder uden tilsat sukker, der er fremstillet til heste med særlige behov og sensitivt stofskifte. Healthy Hooves er særligt til heste og ponyer, der absolut ikke skal have sukker eller stivelse i sit foder. Desuden er der tilsat ekstra b-vitamin og biotin der er essentielt for en god hovkvalitet.

Dengie Healthy Hooves har en lav udfodringsmængde og kan anvendes til både små ponyer og større heste med tendens til overvægt og andre særlige behov.

Vil du være sikker på at din hest er dækket ind med alt den har behov for, så kan vi hjælpe dig med at udarbejde en velbalanceret foderplan.

Skriv til os med dine oplysninger via mail til:

Viborg afdeling: bilagviborg@miljoefoder.dk

Ikast afdeling: hest@miljoefoder.dk

;