Vandautomater

Vandautomater til høns

Hvis du holder høns eller andet fjerkræ, har de – ligesom alle andre dyr – behov for både føde og vand hver dag. Du skal derfor sørge for, at dine høns har adgang til rent vand i hønsehuset eller hønsegården. Hertil bruger man typisk en vandautomat, da sådan én kan indeholde en relativt stor mængde vand, der lettere forbliver rent, end hvis man fx serverer det i en skål.

Fjerkrævander

Hos Miljøfoder forhandler vi et bredt udvalg af vander til dine fjerkræ, så der er noget for enhver smag, og passende til ethvert hønsehold. Du finder vander til at stå på jorden, vander på ben, vander du kan hænge op i loftet og på væggen. Hos os har vi 2 forskellige materialevalg. Den klassiske prisbillige fjerkrævander, i hård plast, som fås i forskellige farver. Du kan også gå efter den galvaniseret stål vander, som skal have en positiv effekt i kampen mod alger, så hønsenes vand ikke bliver helt grønt. Med en stålvander som modvirker algevækst kan du bedre springe en vandingsdag over, og dermed have en lidt større hønsevander, som kan holde friskt vand til dine høns i mere end et døgn.

Størrelse

Vores sortiment af hønsevander er stort, og du finde lige den størrelse som passer bedst til dit hønsehold. Vælg mellem den helt lille skål til at hænge op i trådvævet, som kun indeholder 300 ml. Denne skål er eks. velegnet til at have med på dyrskue til dyrlægen eller andre tidspunkter hvor dine dyr er hjemmefra. Har du et stort hønsehold kan vi anbefale den største fjerkrævander i vores sortiment som kan indeholde hele 30 Liter vand. 

Vi anbefaler dig at vælge den størrelse vander som passer bedst til dit hønsehold, så dine høns får friskt vand. Hønsenes drikkevand skal altid være friskt, og bør derfor skiftes dagligt eller i al fald et par gange om ugen, alt efter hvor mange høns du har, og hvor meget de sviner i det. Fjerkrævanderen bør rengøres ugentligt, for at forhindre, at den bliver fuld af bakterier og alger.

Placering af vandautomat i hønsegården

Din vandautomat skal, sammen med foderautomaten, placeres i et overdækket område, hvilket typisk er i hønsehuset eller -gården, et sted hvor hønsene kan nå det. Fjerkrævanderen kan med fordel placeres på en sten eller flise, for at undgå, at hønsene træder op i vandet, skraber snavs derop eller vælter det. I vores sortiment kan du få vandautomater med ben, eller automater til ophæng af netop disse årsager.

Frostsikring af fjerkrævander

Om vinteren kan det blive nødvendigt at holde øje med, om fuglenes vand er frostfrit. I perioder med dagsfrost, kan vandet fryse til is, hvilket gør det svært for dyrene at få dækket deres behov for væske. I tilfælde af koldt vintervejr, kan du gøre forskellige ting, for at sikre drikkeklart vand. Du kan starte med at stille vandbowlen ind i ex. Hønsehuset, hvor det er varmere. Du kan skifte vandet flere gange dagligt, så det ikke når at fryse til. Vi kan også varmt anbefale en varmeplade du sætter din vander på. Ved at bruge varmeplade under drikkeautomaten, sikrer du dig dine høns altid har adgang til frisk vand, selv i frostvejr.

;