Muldvarpefælder

Muldvarpefælder 

Muldvarper i haven ? Så er du kommet til den helt rette side, hvis du ønsker at komme af med dem. Hos Miljøfoder spænder vores udvalg bredt. Du kan bekæmpe muldvarper, også uden at slå dem ihjel.
Muldvarpefælder er en af de mest effektive måder at bekæmpe muldvarper i haven. Vi har de såkaldte muldvarpesakse, vi har de klassiske karbid og vi forhandler også muldvarpeskræmmer, som har til hensigt helt at holde muldvarperne ude af din have, uden at slå dem ihjel.

Opsætning af muldvarpesakse

Muldvarpesaksen skal placeres i en af muldvarpens gangsystemer. Den letteste måde at gøre det på, er at finde en af gangene tæt på overfladen, her kan vi anbefale lige mellem 2 friske muldvarpeskud. Når du har fundet gangen, skal du blotlægge et stykke af den. Grav med en lille planteskovl, og lav et hul stort nok til muldvarpesaksen kan gå ned i hullet. Klargør nu din muldvarpesaks, så den er klar til at klappe om muldvarpen. Det er vigtigt når du placer muldvarpesaksen, at du få sat den hel ned til gangens bund, da muldvarpen ellers kan komme under saksen. Ligeledes må der ikke være for meget plads i siderne, så smutter muldvarpen uden om fælden. Når du har sat muldvarpefælden, er det meget vigtigt der ikke kommer lys ned i gangen. Her kan du med fordel anvende en sort spand til at sætte hen over saksen og hullet. Brug det jord du har gravet op, til at ligge rundt i kanten af spanden, på den måde er du helt sikker på der ikke kommer lys ned. Du kan med fordel placere noget tungt oven på din spand, så du er sikker på spanden ikke blæser væk, og du undgår andre dyr kommer i klemme med din fælde. Muldvarper kan være svære at fange, ved at sætte 2 – 3 muldvarpesakse strategisk, vil du øge dine chancer markant.

Tjek dine muldvarpefælder

Du tjekker dine muldvarpesakse efter 1-2 dage. Har du fanget din muldvarpe, så det fedt. Har du ikke fanget noget endnu, så tjek til dine fælder, se at de står som de skal, og ikke er blevet udløst, uden af fange muldvarpen. Når muldvarpen er fanget, er det nemt at rette evt. muldvarpeskud ud, og du kan nu nyde din have, uden sorte jordbunker. Muldvarper bor typisk alene, men der kan være risiko for en ny muldvarpe kommer og overtager gangene fra den gamle. Når der kommer ny muldvarpeskud ved du, at der er flyttet en ny muldvarp ind.

Karbid

Karbid er en ultranem løsning til at jage muldvarper væk fra din have. Du finder et muldvarpeskud, og graver ned til muldvarpens gange. Herefter putter du en karbid tablet ned i hullet og drypper med lidt vand, skynd dig at dække til, så gassen bliver nede i gangene. Der vil nu blive udledt ubehagelige gasser, som får muldvarpen til at flytte. En tablet pr. muldvarpeskud er nok. Vigtigt at vide om denne metode, er at du skal benytte værnemidler, for at passe på øjne, hud og luftveje.

Muldvarpeskræmmer

Vil du gerne undgå brug af kemikalier eller muldvarpesakse, så er du sikkert til den super smarte løsning med skræmmer. Vi har muldvarpeskræmmer som passer til batterier, og vi har en muldvarpeskræmmer som passer til solcelle. Med en muldvarpeskræmmer jager du muldvarper væk med en irriterende lyd, som kun muldvarper kan høre. Anvendelsen er så nem, at du blot skal sætte batterier i, og sætte den ud i din have. Bemærk for fuld effekt, skal du vente i 2-3 uger, og du bør med jævne mellemrum flytte den.

;