Ukrudtsmidler og andet

Sprøjtemidler mod ukrudt, mos og alger

Hos Miljøfoder har vi forskellige ukrudtsmidler, der kan hjælpe dig med at holde din have fri for ukrudt og alger samt svampemiddel til dine roser og frugter. I vores sortiment finder du mange midler med forskellige virkninger og indholdsstoffer, der kan bruges til netop dén ukrudtsbekæmpelse, der skal til i din have. De sprøjtemidler du finder i vores sortiment, er ukrudtsmidler til private – og du må som privatperson derfor gerne anvende dem uden et sprøjtecertifikat.

Sprøjtemidler til forskellige formål

Her på siden finder du mange sprøjtemidler med forskellige virkninger, som virker mod forskellige gener i din have. Du kan bl.a. finde:

  • Ukrudtsmiddel mod ukrudt mellem fliserne
  • Ukrudtsmiddel mod ukrudt i græsplænen
  • Sprøjtemiddel mod mos i græsplænen
  • Sprøjtemiddel mod alger på fliser og træværk

Sprøjtemidler med forskellige virkninger

Grundlæggende findes der 4 typer virkninger af ukrudtsmiddel:

  • Kontaktmiddel – nogle ukrudtsmidler virker direkte ved kontakt, og dræber derfor alle planter over jordoverfladen. Ukrudtet visner efter en kortere periode på mellem et par timer og et par dage, alt efter hvilken variant af sprøjtemiddel der er tale om, og behandler effektivt etårigt ukrudt. Et eksempel på et kontaktmiddel er ukrudtsmiddel med glyphosat – det er fx aktivstoffet i Round-up.
  • Systemisk ukrudtsmiddel – nogle af sprøjtemidlerne optages i planternes blade og spreder sig derefter via plantesaften, til hele planten og dens rødder, for så – inden for et par uger – at have bekæmpet planten indefra. Dette betyder at ukrudtsmidlet dræber hele planten og forhindrer at den kan spire igen, hvilket er en fordel ved bekæmpelse af både etårigt og flerårigt ukrudt. Et ukrudtsmiddel, der virker sådan er Trim Toxan Plænerens.
  • Selektivt sprøjtemiddel – ukrudtsmiddel til græsplænen er ikke kun systematisk virkende, men også selektive ukrudtsmidler. Disse midler fungerer netop ved kun at skade bestemte typer af planter, mens andre kan leve videre i bedste velgående. Her er der igen tale om Trim Toxan Plænerens, der bl.a. nemt bekæmper mælkebøtter i din plæne, men også EcoStyle MosFri til bekæmpelse af mos i græsplænen er et selektivt sprøjtemiddel, der altså ikke skader græsset.
  • Residual virkende ukrudtsmiddel – den sidste type af ukrudtsmidler har en såkaldt residual virkning. Dette betyder at sprøjtemidlet har en forebyggende effekt, da kemikalierne opbevares i jorden i en længere periode, hvor de aktivt forhindrer nye ukrudtsfrø i at spire. Disse midler kaldte man før hen hormonmidler, og sprøjtemidler med en sådan effekt er i dag ikke lovlige til privat brug, hvorfor du ikke finder nogen af dén slags i vores sortiment.

Miljøvenlige sprøjtemidler

Ud over at de forskellige sprøjtemidler virker på forskellige måder og skal anvendes til forskellige formål, har de også forskelligt indhold og virkemidler. I vores sortiment finder du ukrudtsmidler baseret på kemikalier, særligt lavet til formålet – som fx den bedste måde at komme mælkebøtter til livs. Men du finder også en længere række miljøvenlige sprøjtemidler mod ukrudt, alger og mos. Disse ukrudtsmidler er fremstillet uden pesticider, med øje for at passe bedre på vores planter, dyr og grundvand. Leder du efter alternative sprøjtemidler – eller generelt miljøvenlige produkter til din have, så skal du kigge efter ECOstyle ukrudtsmiddel og øvrige produkter fra netop dette brand.


Hvis du har brug for hjælp og vejledning til valg af det rigtige sprøjtemiddel eller anvendelsen af det, så er du altid velkommen til at kontakte os!

;