Arbejdssko

Arbejdssko hos Miljøfoder

I gamle dage hos storfamilierne på landet, skulle børnene ofte deles om skoene, fordi der ikke var råd til sko til alle, og de sko man havde, de passede sjældent særlig godt alligevel. De måtte fyldes med halm for, at man kunne holde varmen og for at fylde skoen ud. Nogle gange måtte man endda også putte halm mellem to sæt strømper, for at isolere endnu mere, på de rigtig kolde dage. Nu har tiderne heldigvis ændret sig, og man er blevet mere opmærksom på, hvor vigtig et ordentligt sæt fodtøj er, for at kroppen ikke bliver øm.
Hos Miljøfoder har vi arbejds- og udesko til mange forskellige formål. Uanset om du leder efter sko med sikkerhedskap, varme støvler til de kolde vintermåneder eller gummistøvler og sko som kan holde tæerne tørre på de regnfulde dage.
I vores sortiment har vi sko og støvler til hele familien, og i prisklasser hvor alle kan være med.


Mærker
Vi har et lille, men godt sortiment af arbejdssko til forskellige formål. Selvom kvalitet går hånd i hånd, så har vi gjort vores übberste for at finde af de bedste sko til gode priser.
De mærker vi har er Ryom, Tommy, Jack Nubuck, Paw og Rouchette.

Hvornår er hvilke sko mest brugbare:

  • Sikkerhedssko

Hvis du arbejder med store maskiner eller dyr, så er sikkerhed en vigtig del af hverdagen. Sikkerhedssko har en stål kap i snuden, som beskytter tæerne fra tunge objekter.

  • Vintersko

Vintersko og støvler hører for de fleste til i de kolde måneder, men vælger man et par som ikke er vildt varme, så kan man bruge dem i de lidt lunere måneder i efterår og forår, og i de helt kolde vintermåneder kan man kombinere dem med en varm indlægssål og et eller flere par tykke sokker - Her er uld sokker af forskellig art at anbefale.

  • Gummistøvle

Gummistøvler er et ‘must-have’ for enhver som befinder sig udendørs når det er vådt - hvilket det jo tit er i Danmark. Den høje skaft på gummistøvlen gør at man kan gå igennem både vandpytter og højt græs uden at få våde tæer, to ting som mange børn synes er vældig sjovt.
Støvlens yngre bror, gummiskoen er blevet en meget populær allround sko, fordi den er let at trække i, er behagelig at have på og holder fødderne tørre i vådt vejr. Men til gengæld går den kun til lige over anklen, hvilket gør at den får et smartere look, og man har mere bevægefrihed end den lange gummistøvle.

  • Indlægssåler

Med en varm indlægssål kan man forlænge anvendelses perioden på sko, især til forår og efterår, hvor temperaturen kan svinge en del i det danske land.

Vedligehold arbejdsskoene:

En måde du selv kan være med til at forlænge skoenes levetid er ved, at give dem en kvalitets imprægnering inden brug, og imprægnere dem med jævne mellemrum efterfølgende. Derudover hjælper det, hvis du gør dine sko rene efter brug, da mudder og snavs som tørrer ind på skoen kan “spise” overfladen på skoen, og der derigennem kan komme vand. En anden grund er, at mudder og snavs ofte er fugtigt, hvilket kan få skoen til at mugne, hvis det ikke bliver fjernet, så skoen kan ånde frit.

Størrelsesguide:

Når du køber fodtøj til brug i de koldere måneder er det vigtigt at du tænker på, at der skal være plads til de tykke sokker, uden at fødderne bliver klemt. Ligesom med termoruder, så er luften mellem skoen og foden med til at holde på varmen, hvilket er grunden til at en vintersko ikke skal sidde helt så tæt til foden som andre sko.

;