Brogaarden hestefoder

Brogaarden hestefoder er udviklet i samarbejde med eksperter i hestefodring

Når du vælger at fodre med hestefoder fra Brogaarden får du et godt kvalitetsfoder, der er optimeret for at understøtte din hests sundhed bedst muligt.

Uanset om din hest er en senior hest, en konkurrencehest eller blot bruges til hygge og skovtur, så kan du få et kvalitets hestefoder, der passer perfekt til din hests behov.

Hestefoder fra Brogaarden findes i både müsli og piller

Optimal serien består af 10 varianter kvalitets hestefoder til konkurrenceheste, væddeløbsheste, avlshopper, avlshingste, føl, ungheste, islændere og rideheste i forskelligt arbejde i både piller og müsli.

Pelleteret hestefoder er velegnet til foderautomater og kræsne heste, der sorterer i sit foder. Pillerne er velsmagende og har en god størrelse til udfodring af heste og ponyer. Pillefoder er desuden økonomisk i brug og er derfor et billigere alternativ, der ideelt til dig med større hestehold, træningsstald, rideskole og lignende, men som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af dit hestefoder.

Hestefoder fra Brogaarden er velsmagende og velafbalanceret med både vitaminer, mineraler og gode råvarer tilpasset de forskellige hestetyper.

De pelleterede fodertyper i Optimal serien:

  • Brogaarden Optimal # 1 Growth Balancer til avlshopper, fravænnede føl, ungheste samt nøjsomme heste og ponyer.
  • Brogaarden Optimal # 7 Sport Power til konkurrenceheste i hård træning.

Müsli foderet i Optimal serien:

  • Brogaarden Optimal # 2 Stud Advancer til avlshopper, fravænnede føl, ungheste og avlshingste.
  • Brogaarden Optimal # 3 Cool Sport til opmærksomme eller nervøse rideheste og -ponyer.
  • Brogaarden Optimal # 4 Performance til konkurrenceheste i middel til hård træning.
  • Brogaarden Optimal # 5 Leisure Balancer til nøjsomme heste, heste i vedligehold og let arbejde.
  • Brogaarden Optimal # 6 Icelandic Power til islandske heste og nøjsomme konkurrenceheste og –ponyer.
  • Brogaarden Optimal # 8 Senior Diet til ældre heste og ponyer eller heste med særligt behov.
  • Brogaarden Optimal # 9 Build´N Shape til heste, der skal opbygge muskler, foderstand og styrke.
  • Brogaarden Optimal # 10 Icelandic Nature. Fiberholdigt foder til islandske heste samt nøjsomme heste og ponyer i vedligehold og let arbejde

Forlænget tyggetid er godt for din hest

Lucerne eller snittet græs er godt for hestens fordøjelse, da det giver ekstra tyggetid, der øger spytproduktionen og sikrer en god udnyttelse af hestens øvrige krybbefoder. Du finder flere varianter af lucerne og snittet græs fra engelske Hartog i Brogaarden sortimentet hos Miljøfoder.

Brogaardens tilskuds serie, der kan støtte din hest eller pony i særlige omstændigheder.

Heste og ponyer kan have specielle, individuelle behov på forskellige tidspunkter af året. De behov kan dækkes med en bred vifte af tilskudsprodukter, der understøtter din hest med lige det den har brug for. Brogaardens tilskuds serie består af en bred vifte med forskellige tilskud til enhver situation og alle heste typer.

Under konkurrence, ved træning eller i sommervarmen er Brogaardens elektrolytter uundværlige for at understøtte en optimal væske- og elektrolyt balance. Når hesten sveder meget, er der risiko for væskemangel, og at hesten udskiller værdifulde mineraler og salte, hvilket elektrolytterne afhjælper.

Til konkurrencehestene, ungheste eller hesten i genoptræning, der skal bygge en god muskulatur, er Brogaardens E-Plus et oplagt valg. E-Plus sikrer en god restitution i muskler efter træning, så muskelspændinger mindskes efter præstation. E-Plus kan også anvendes til hopper, der skal gøres drægtige for en bedre og tydeligere brunst.

I forårs- og efterårsmånederne kan din hest have brug for et tilskud b-vitamin for at hjælpe med at fælde sin pels eller sætte ny vinterpels. Brogaardens B-plus giver blank pels og kan hjælpe ved både pelsskifte, stressede situationer, som flytning eller under træningspres.

Når din hest skal skifte foder fx ved overgangen fra stald til sommergræs i foråret, eller når det igen er tid til at komme på stald i efteråret, så kan Brogaardens YSY være et oplagt produkt at have i foderrummet. YSY er aktiv gærkultur, der fremmer en sund fordøjelse og en god tarmflora hos heste og ponyer.

Vil du sikre at din hests immunforsvar bliver understøttet optimalt kan du med fordel tilsætte Brogaardens QLC (Quality Life Care), der består af naturlige antioxidanter fra frugter og grøntsager. Vores heste fodres ofte meget ensartet, særligt hvis de kun får grovfoder tilsat en vitamin/mineral blanding, hvilket ikke er hestenes natur. I naturen ville heste lede efter urter og forskellige typer planter, men på boks og begrænsede foldarealer har de ikke samme mulighed. Her kan et tilskud med QLC hjælpe til sunde heste og ponyer med et stærkt immunforsvar.

Til avlshopper og føl finder du også produkter, der giver dine føl den bedste start på livet, understøtter en god tarmflora samt øger antistofferne i råmælken hos hoppen. Brogaardens Lacto Plus og Brogaardens Immulix er udviklet til at støtte hoppe og føl bedst muligt.

Rådgivning til fodring af din hest

Har du brug for råd til, hvilken type hestefoder du skal vælge fra Brogaardens Optimal serie, så kom ind i butikkerne for kvalificeret foder rådgivning til netop din hests særlige behov. Vi har jordbrugsteknologer i både Ikast og Viborg, der står klar til at vejlede dig med en optimeret foderplan, så din hest fodres bedst muligt.

;