Vandslanger og tilbehør

Vandslanger og tilbehør

Hos Miljøfoder har vi et bredt udvalg af vandingsartikler til have og stald. Vi har alt fra armeret kvalitetsvandslanger, til den prisbillige men gode basal vandslange, så du kan tilpasse vandslangen til dit behov. Du finder også den populære Ryom vandslange med brusehoved, som kan trække sig sammen og øge sin længde op til 3 gange.

 • Vandslanger
 • Brusepistol til vandslange
 • Kapilærkasse
 • Vandkane- og sæk

I vores sortiment har vi lige den lille dimsedut du formodentlig tit står og mangler, udvalget til sammenkoblinger er mange, og du finder både koblingsløsninger til din 1/2 og 3/4 tommer vandslange. Vores produkter er i kvalitetsplastik, i den gule farve du kender så godt. Foruden de forskellige sammenkoblingsmuligheder, som du kan købe enkeltvis eller som sæt, finder du også sprinkler, i form af en vippevander og en vandkanon, samt forskellige multipistol og strålepistol.

Kapilærkasse

Hos Miljøfoder finder du også alt til kapilærkasser, så du kan komme godt i gang med at plante og høste, med minimalt arbejde. Vi har kvalitetsposer, så du kan passe godt på din kapilærkasse, og sikre dig den holder i mange år. Er du selv til forspiring kan vi anbefale dig pindstrup minikap, som er et lille selvvandende minidrivhus hvor kombination med plastlåget, den rette fugtighed, giver de bedste forudsætninger, for dine planter.

Hvilke grøntsager trives godt i en kapilærkasse?

En kapilærkasse er et rigtig godt sted at dyrke planter, der har brug for meget vand. I kassen har de mulighed for selv at trække vand op, når de vil. Det vil derfor sige at du kan sidde og nyde en kold drink på de varme sommerdage, mens kassen bare passer sig selv. Nogle af de grøntsager, der trives godt i en kapilærkasse, er derfor:

 • Agurk 
 • Tomat 
 • Salat 
 • Squash
 • Peberfrugt 
 • Gulerod 
 • Ærter

Hvis det er krydderurter du ønsker at dyrke, vil det være en god ide at tage nogle af dem der har brug for meget vand, da de jo netop kan optage det vand de vil i en kapilærkasse. Krydderurter der har brug for godt med vand er eksempelvis:

 • Purløg
 • Dild
 • Persille

De ovenfor nævnte er blot noget af det man kan så i en kapilærkasse, listen er lang og der er massere af muligheder. Kapilærkassen giver dig altså en rig mulighed for at have en nem lille køkkenhave. 

Hvor meget kan man have i en kapilærkasse?

Det afhænger meget af hvad man dyrker i kassen. Når du køber dine frø vil der ofte stå en vejledning på bagsiden, som vil guide til afstand mellem planterne/frøene. Der er mulighed for at man kan så forskellige planter i sin kapilærkasse, her er det dog vigtigt at man ved hvordan de valgte planter opfører sig i jorden og hvor meget de spreder sig, samt hvor stor planten bliver over jorden. Derudover er det også en god ide ikke at så sorter der skal tages op på forskellige tidspunkter. Dette gøres for at undgå at skulle stå og rode i at få halvdelen af en kapilærkasse op, uden at få den anden halvdel op. 

Dermed ikke sagt at det ikke kan lade sig gøre, det handler bare om at man ved hvordan de planter man har, spirer og opfører sig, samt hvor lang tid de kræver.

Hvordan bruger man en kapilærkasse?

En kapilærkasse er en kasse man kan sætte en plantesæk ned i. Sætter man posen direkte i anbefales det at man lige løsner posens indhold først. Derefter skal man lave huller i plantesækken og presse lidt af jorden ned i hullerne, derved kan jorden selv suge vandet op fra beholderen under, når der er behov for det. Ønsker man ikke at bruge posen, kan jorden hældes ud i toppen af kassen i stedet. Dette kan dog resultere i at man får jord over det hele, hvilket også er en af grundene til at kapilærkassen er lavet til at posen kan sættes i direkte. Uanset om man hælder posens indhold ud eller sår direkte i posen, så skal jorden vandes godt før man fylder kassen op med vand, dette kan du med fordel gøre to gange. Der kan typisk være 40-50 liter i en kasse, hvilket normalt er nok til ca. en uge. Kapilærkasser kan bruges i drivhuse, på altanen, terrassen eller i det fri. Lige meget hvilken have situation du står i, er der altså mulighed for selv at dyrke grøntsager, krydderurter eller planter. Du kan altså sidde på din terrasse, altan, i din have eller i det fri og nyde dine kapilærkasser og kun skulle tilføre vand til den, ca. en gang i ugen. Det skal selvfølgelig siges at en kapilærkasse ikke er en arbejdsfri løsning, du skal stadig kigge til planten og sikre at den har det godt. 

Hvis det kunne have din interesse har Champost lavet en rigtig god video omkring brug af kapilærkasser. For at få videoen vist klik her.

Vejledning til frø og planter

Ud fra hvad du vælger at så vil der være forskellige måder at skulle så på. Denne guide vil du finde på bagsiden af de frø du har købt, eller på den plante du valgt. Dette er nødvendigt fordi at det som før nævnt er forskelligt fra den ene til den anden hvad de kræver og hvordan de opfører sig, både i og over jorden. 

Vores sortiment byder naturligvis også på vandkande og vandsæk, så du nemt kan flytte vand fra A-B, uden at spilde.

 

Valg af vandslange

For at få det bedste udbytte ud af din vandslange, er det vigtigt du ved hvad den skal bruges til. På den måde får du købt en vandslange som passer til dit behov, forventet levetid mm. Ta stilling til om slangen skal kunne tåle at lægge ude i solen dag efter dag, eller om du hiver den ind dagligt. Skal du flytte meget på den, kan vægten være en afgørende faktor, her er det træls at få valgt en for tung vandslange. Ved at tilpasse din vandslange til dit behov, undgår du at blive skuffet over vandslangen, og samtidig undgår du at betale for meget for en vandslange, hvis du kan nøjes med en billigere.

 

Sammenligning af vandslanger i vores sortiment

Konkurrence vandslangen: Vandslangen er armeret, men tåler ikke lukket tryk. Du får en stærk vandslange til prisen. Den holder kun til et arbejdstryk på max. 10 bar ved 20 grader celsius.

Lysegrøn armeret vandslange: En slidstærk haveslange, som du nemt kan arbejde med. 4 lags tricot-armeret slange i høj kvalitet og med stor smidighed. Vandslangen kan holde til lukket tryk, og kan holde et Arbejdstryk på max. 10 bar ved 20 grader celsius. Fås i 1/2 og 3/4 tommer – 2 længder.

4 lags orange armeret vandslange: Lækker og slidstærk haveslange, med en utrolig holdbarhed. Polyester vævet forstærkning, Alge og UV resistent, Testet til 20 bar sprængningstryk, holdbar op til + 50 grader og - 10 grader, Indeholder ikke Bly, Barium og Casmium, Tåler lukket tryk. Fås i 1/2 og 3/4 tommer – 2 længder. (Vægt: 270 g. pr meter)

3 lags grøn armeret vandslange: PVC vandslange med polyester vævet forstærkning, 3-lags PVC vandslange, med polyester vævet forstærkning, Alge og UV resistent, Testet til 20 bar sprængningstryk, Holdbar op til +50 grader og ned til -10 grader, Uden Bly, Barium & Cadmium, tåler lukket tryk. Fås i 1/2 og 3/4 tommer – 2 længder. (Vægt: 160 g. pr. meter)

Vores Ryom vandslange med brusehoved, også kendt som Ryom flexvandslange, har hos haveunivers.dk vundet ”bedst til prisen” i deres test af vandslanger. Vandslangen er både praktisk og billig. Du får en smart og innovativ slange, som adskiller sig fra de andre på markedet. Haveslangen er en fleksibel slange, og har et brusehoved med 7 forskellige funktioner, men den skiller sig ud fra de andre på markedet grundet det materiale den er lavet af. Den smarte nylonwebbing kan trække sig sammen, når vandtrykket falder, og ligeledes kan slangen udvide sig op til 3 gange sin egen længde, når vandtrykket stiger. Materialet gør den yderst smidig, fleksibel og modstandsdygtig overfor vind og vejr. Skulle du få brug for at vande om vinteren, sørger det smarte design for, at flexvandslangen bevarer sin smidighed året rundt.

 

;