Rytter beklædning

Ridetøj til alle

Hos Miljøfoder finder du et stort og alsidig udvalg af ridetøj til både herre, til børn og kvinder. Vi har alt det du har brug for som rytter. Du finder smarte ridejakker, ridebukser, ridetights, ridestøvler, ridehandsker, strømper og hatte. Hos Miljøfoder finder du også et bredt udvalg af back on track.

Ridetøj i høj kvalitet

Vores tøj har en god pasform og kvalitet i top, med god slidstyrke, så dit tøj holder til at blive beskidt, og til gentagende vask uden at miste facon. Selv om kvaliteten er i top, behøver du ikke være bekymret for pengepungen, for du finder ikke kun top kvalitet men også de bedste priser.

Ridetøj i kendte mærker

Vi forhandler ridetøj og ridestøvler i mærkerne Covalliero, Horka, HKM, Catago, Equipage og Horse Guard. Vi har et alsidigt udvalg, så der er noget for enhver smag. Vi kører med kollektions varer, hvilket betyder vi løbende har nyt og spændende ridetøj i butikkerne og her på webshoppen. Vores sortiment er bredt og spænder lige fra de helt små størrelser, til ridetøj i store størrelser. Du finder også både sommer og vinter kollektioner, så du er klædt korrekt på, hele året rundt.

Nyt ridetøj

Er du ny inden for ridesporten, kan vi anbefale dig at læse med herunder, så du bliver klædt godt på, til at klæde dig på i stalden.
Husk vi giver fragten på dit ridetøj, når du køber for mere end 499,- og leverer dit nye ridetøj inden for 1 – 3 hverdage, så du hurtigt kan få glæde af det.
Derfor er det vigtigt at have specifikt tøj på, når man skal ride og omgås heste. 

Det at have ridetøj på i stalden er ikke kun et spørgsmål om udtryk og udseende. Men i høj grad et spørgsmål om sikkerhed og komfort. Ridetøj er designet specifikt til formålet at ride, og med tanke for det staldarbejde, som hører med til at eje eller passe en hest.

Beklædning på overkroppen

Under ridning og ved staldarbejde, betyder maksimal bevægelsesfrihed meget. Vælg derfor gerne tøj som er blødt, behageligt og kropsnært. I undervisningssituationer er det nemmest for din ridelærer at se din opstilling og indvirkning på hesten, hvis dit tøj ikke hænger og flager. Du undgår også din hest bliver bange for en flagrende jakke der fanges af vinden, når dit tøj sidder ordentligt ind til kroppen. Du kommer under ridning og staldarbejde nemt til at svede, det kan derfor være en fordel at have noget på inderst, der er svedtransporterende, så du holder dig tør og varm. Yderst er det rart med en jakke med god åndbarhed, så du undgår at få det alt for varmt. Er der hætte på din jakke, bør denne være let aftagelig, så den falder af i tilfælde af ulykker hvor hatten eks. sidder fast i et træ, på ridetur i skoven. Du kan se alle vores ridetrøjer her.

Ridebukser og overtræksbukser

Ridebukser er tætsiddende bukser, som efterhåndende er lavet i en del forskelligt materiale, de mest almindelige er bomuld, polyester, micropolyamid og elastan. Ridebukser har til hensigt at give dig et godt sæde i sadlen, og er udformet så du ikke har syninger ned af inderlårene, som du benytter til at indvirke på hesten. På den måde mindskes risikoen for gnavsår. Ridebukser er i dag udformet med enten skind, silikone eller helt uden. De fleste rytter er til fuldskind eller silikone på bukserne, da det giver et bedre greb i sadlen, og hjælper dig til at blive i sadlen i alle 3/5 gangarter. Når du vælger et par ridebukser, er det vigtigt de sidder godt, ikke har en masse folder, og ikke sidder mere til, end du kan sidde ned i dem. Ridebukser kommer i et hav af modeller og mærker. Overordnet kan der siges at være 3 stilarter. Den klassiske ridebuks, som er med elastik eller velcro i bunden, den er designet til at have et par strømper og støvler ud over buksebenet. Det nyeste skud på stammen er tights, så bliver det ikke mere kropsnært og med maksimal bevægelsesfrihed. Der findes også ridebukser som oftest ses i islænderverden, hvor buksen er bred for neden, og designet til at have en jodhpur støvle på til.

Rider du også om vinteren, er det en stor fordel med et par overtræksbukser til at holde dig tør og varm. Du kan også benytte overtræksbukser til at holde dine pæne hvide stævnebukser rene. Vi anbefaler overtræksbukser designet til at ride i, da de har fuldskind i sædet, er syet som ridebukser, så du undgår trælse syninger og dårlig bevægelsesfrihed. Alternativ til overtræksbukser er en ridenederdel. Ridenederdel benyttes ofte i den akademiske ridekunst. Nederdelen kan være lavet i uld eller andet vandskyende materiale, og holder dig varm og tør, men uden du mister kontakten til hesten, da der ikke er et ekstra lag tøj, mellem dig og din hest. Alternativ til en ridenederdel, kan vi anbefale en lang jakke, desigent til at lyne op så den går ud over dine ben når du ridder og holder dig varm og tør.

Undertøj og strømper

Den gode ridetur, starter med komfortabelt undertøj. Dit normale undertøj kan sagtens bruges, så længe det ikke kravler op eller ned. Det er også vigtigt dit undertøj ikke har nogle sømme som kan gnave, når du sidder i sadlen. Er du kvinde og har du en fyldig barm, kan vi anbefale dig at vælge en god sportsbh, som kan holde styr på barmen, også når du ridder trav og galop.

Ridehandsker

Handsker er designet til at passe på dine hænder, ridehandsker er derfor ingen undtagelse. Et par ridehandske passer godt på dine hænder, også i uheldssituationer. Du kan hurtig få en brændemærke i hånden, hvis din hest bliver bange og stikker af for dig, og træktorvet glider gennem din hånd. Staldarbejde er ligeledes hårdt ved hænderne, og kan hurtigt give vabler mm. Når du vælger handsker, er det vigtigt at have for øje hvad du skal bruge dem til. Skal du holde varmen om vinteren, anbefaler vi tykke vinterridehandsker, men dette er et kompromis, da du godt kan miste følingen med din hests mund, med så store handsker på. At vælge de tynde ridehandsker i kunstmateriale, til at lave staldarbejde, er hårdt ved dine handske, og du vil opleve at du slider dem op, meget hurtigt.

Ridestøvler og ridesko

Når du skal vælge et par ridestøvler så tænk over hvad funktionen skal være. Hvilken slags ridning dyrker du. Skal støvlen kunne benyttes til stævner, hvilket materiale kan du godt lide. Hvor mange penge vil du bruge på det. Skal du ride med stigbøjler er det anbefales værdigt at din støvle har en lille hæl, dette er med til at bremse din fod i at ryge hele vejen igennem stigbøjlen, hvis du mister din grounding i bøjlen. Er du nyopstartet og skal prøve om ridning er noget for dig, kan der til nøds benyttes en gummistøvle til at ride i, da denne har en hæl. Vær dog opmærksom på din gummistøvle kan komme til at gnave, da den ikke sidder ordentligt tæt til benet.
Typiske materialer benyttet til ridestøvler er læderstøvlen. Her får du en åndbar smidig støvle, som holder i mange år, såfremt du passer godt på den, og husker at behandle den med læderfedt. Syntes du læderstøvlen er for dyr til dit budget, kan du med fordel købe en kunstlæderstøvle. Du kan oftest finde en støvle som ligner læderstøvlen i udformningen. Kunstlæderstøvlen er let at tørre over med en klud, og kræver ikke læderfedt, den er dog knap så åndbar, og der er større risiko for at svede sine tæer om sommeren.

;