Jord og Sphagnum

Jord og sphagnum

Hos Miljøfoder har vi et stort udvalg af muldjord, sphagnum og barkflis til et hvert behov i din have. Jorden sammensætning varier meget, og de forskellige arter og sorter af planter, har forskellige behov. Derfor er det vigtigt at tilpasse sin jord til de planter man ønsker. Ovenfor ser du vores udvalg af jord, sphagnum og flis. Dette er typisk en sæson varer, og vi kan derfor ikke garantere vi har alt på lager, hele året rundt i begge forretninger.

Viden omkring jord

Jord er ikke bare jord. Jord er en sammensætning af uorganiske og organiske dele. Jordens fysiske og kemiske sammensætningen varier meget alt efter placering og de planter der vokser i den. Vi bruger ofte ordet jord som en gængs betegnelse for det materiale som planter vokser i. Din jords sammensætning kan typisk være domineret af meget sand eller ler – her er der tale om muldjord eller morr. Plantedele, der er delvist omsat, udgør de organiske dele. Smådyrene i jorden danner humus af de døde planter, som giver næring til jorden. Nu ved vi jord ikke bare er jord. Det betyder det er vigtigt du sætter dig ind i, hvad dine planter trives godt i, så du kan målrette din jordtype, til den plante sort og art du ønsker i bedet, krukken eller urtehaven.

I vores sortiment, finder du et stort udvalg af jord i forskellige udgaver, så du let kan finde den helt rette jord til netop din have og dine planter. Du finder jord fra 2 forskellige kendte hovedleverandør; Danmuld og Pindstrup.
Pindstrup: Førende producent af substrater i den bedste kvalitet til professionelle gartnere. De har mere end 100 års erfaring i tørveindustrien og har leveret substrater i den bedste kvalitet til gartnere branchen i mere end fem årtier. De går op i et ensartet produkt – hver gang, og har stor viden omkring høst og håndtering af råmaterialerne.

Danmuld er opkøbt og drives af Pindstrup, men fortsat som sit eget brand.
Under Danmuld serien finder du; Så og priklejord, plantesæk, plantejord, blomstermuld, Rododendron & lyngjord og plænedress. Pindstrup serien har et lignende sortiment, men her finder du også økologiske udgaver, til dig der går op i økologi. Pindstrup har følgende jord sortiment; Så & Priklejord, alm. og økologisk, plantesæk alm og økologisk, planteskolemuld og rosenmuld.

Uanset hvordan jorden er i dit område, skal du ikke holde dig tilbage med udplantning. Du kan sagtens etablere bede med forskellige jordtyper, der er tilpasset de planter, der skal gro der.

Viden omkring sphagnum

Sphagnum er et jordforbedringsprodukt, som med stor fordel kan anvendes til jordforbedring i din have. Den er fremstillet af det øverste lag af højmoserne. Materialet har en trævlet struktur, som kan gøre tunge jorde mere løse, veldrænede og luftige. Desuden har sphagnum en lav pH-værdi, hvilket gør det velegnet til brug i surbundsbede, eller ved meget basisk jord.

I vores sortiment finder du både sphagnum fra Danmuld, hvor du kan få den i en ren form, eller en gødet udgave. Så har vi også sphagnum fra flora green, som er ugødet. Til sidst har vi en gartner sphagnum som er gødet.

Champost

Som jordforbedring har vi også en sæk fra champost. Denne jordforbedring er baseret på hestemøg. Hestemøg er mindre omsat end mange andre typer af husdyrgødning. Indholdet af naturlige næringsstoffer er højt og bidrager til et øget mikroliv. Halmen og stråene giver jordforbedringen en porøs og luftig struktur. Samtidig er stråene med til at holde vand og gødning. Den naturlige næring i jordforbedring optages langsomt, og gødningen rækker et år frem.

Dækbark, pyntebark, kakao flis og Leca kugler

Ønsker du også det sidste finish på din have, så dine blomsterbede, krukker mm. er flotte og dekorative. Så kan du med stor fordel anvende dækbark, pyntebark eller kakaoskaller. Leca kuglerne er en stor fordel at have i dine krukker og altankasser, for at give vandet mulighed for at rende ned, så rødderne på dine planter ikke står i konstant vand og rådner, i tilfælde af meget nedbør.

Ud over barken pynter, har den også en række fordele, i form af mindre ukrudt i bedene, holder på jordens varme i tilfælde af frost og kolde nætter. Det er skønt at slippe for at luge ukrudt, men samtidig holder jorden også bedre på fugten, under bark, så du kan slippe for at vande så ofte, i tilfælde af en meget tør sommer.
Bark og kakao flis er altså en perfekt løsning til dig, som ønsker flotte blomsterbede og gerne vil bekæmpe ukrudtet på en miljøvenlig og langtidsvirkende måde.

;