Kattesenge

Så meget sover din kat og her vil den gerne sove

Din kat elsker at sove et varmt og hyggeligt sted, og gerne et lidt mørkt hule-agtigt sted. Måske har du også lagt mærke til at den gerne sover tungt og godt på steder som fx vindueskarmen, sofaen eller midt på gulvet, hvis der altså er direkte sol, katte elsker nemlig varme og de vil altid søge varme steder hen når de skal tage sig en lur. Oprindeligt er katte ørkendyr, og de skiftene temperaturer og årstiden spiller ind når din kat skal vælge sit favoritsovested. Det betyder at hvis din kat ikke længere sover i den varme mørke hule oppe under loftet lige ved brændeovnen, så er det ikke fordi den ikke gider, men simpelthen fordi temperaturen stiger og der er andre steder som er mere attraktive for den nu. 

Når du går i seng om aftenen, følger din kat så med i seng? Eller sover din kat ofte oven i dit tøj? Det gør den fordi den føler sig glad og tryg sammen med dig, og derfor søger din duft. Når din kar er i nærheden af dig eller sit favoritsted, så vil den gnubbe hovedet og kroppen op af dig eller området, og det gør den for at afgive duftspor. Din kat afgiver nemlig feromoner år den gnubber sig op ad ting, for så ved den at her er trygt og rat at være, og så fortæller det andre katte at området her er optaget. Selvom katte er meget territoriale kan du sagtens have flere katte i hjemmet, du skal bare sørge for at der er flere sovepladser at vælge imellem. 

Som katteejer har du opdaget at din kat godt kan lide at tage sig en lur, faktisk mange lure i løbet af dagen, men hvor meget sover katte egentligt? Som udgangspunkt er det forskelligt hvor meget katte sover, og hvad de har behov for af søvn - det kommer an på alder, vægt, race og omgivelser. I gennemsnit sover en kat 12-16 timer i døgnet, nogle sover op til 18 timer og nogle sover lidt mindre. Hvis dit kat spiser, drikker og leger som normalt skal du ikke være bekymret for at den sover meget. Begynder sin kat at tabe sig, faste og virke dvask skal du søge dyrlæge. 

Gode råd:

  • Sørg for flere oplagte sovesteder til din kat
  • Flyt blomster og pynt fra en vinduskarm med direkte sol, her vil din kat gerne ligge
  • Giv din kat mulig for at klatre helt op under loftet til en hængekøje eller andet
  • Undgår at vække din kat når den sover
  • Nogle katte elsker huler, sørg for at din kat har flere muligheder
;