Foder- og vandskåle

Hvilken vandskål til katte er den bedste? 

Alle katte-dyr er kede af at blive våde, eller måske ikke alle, men langt de fleste. At tilbyde din kat et bad er kan blive en farlig affære, og nogle bruger endda vand som afskrækkelse, fra no-go steder i huset, i form af spray. Måske synes din kat at det er spændende når vandet i vandhanen løber ned i afløbet, og måske prøver den at fange det, men den våde pote bliver hurtigt rystet og slikket tør. 
Med alt det her i mente giver det jo god mening at din kat ikke vil drikke af en vandskål som er for lille og dyb. Våde knurhår er den ikke vild med og den vil slet ikke have fornemmelsen af at hele hovedet forsvinder ned i skålen. 

Det er altså en god ide at tilbyde din kat vand fra en skål som er oval, og med lave kanter, så vil du opleve at den drikker meget mere. 

Hvorfor spiser din kat ikke det sidste i skålen? 

Som katte ejer har du helt sikker oplevet at din kat ikke spiser det sidste i skålen før den begynder at kalde på mere mad. Men hvorfor gør den det? 
Forklaringen er simpel, katte kan ikke lide at støde imod skålen med deres knurhår, for det fortæller den at der ikke er plads til den. Så hvis skålen er for lille vil din kat ikke spise det sidste i skålen fordi knurhårene fortælle at den ikke kan komme til det. 

Hvorfor har katte egentligt knurhår? 

Knurhår er et føleorgan som hjælper katten med jage om natten, knurhårene hjælper nemlig katten med at bedømme om en passage er bred nok til at den kan komme igennem så den kan fange musen. Hvis knurhårene er beskadiget kan katten fejlbedømme og dermed miste byttet. 
Hvert knushår er forsynet med en mængde nervetråde og hver en lille vind kan katten mærke og navigerer efter, men den bruger ikke kun knurhårene. Din kat har nemlig små følehår på kinderne, over øjnene, på hagen og på bagsiden af forbenene, derfor er de så gode jægere. 

Den gode spiseplads til katte

Din kat vil gerne kunne nyde sin foder i ro og tryghed, vælg derfor at placere skålene et sted hvor den føler sig helt tryg og hvor den ikke pludselig bliver overrasket. Mange katte er glade for at komme lidt op i højden når de æder, måske i en vindueskarm eller på et køkkenbord. 

Sørg altid for at din kat har fri adgang til frisk rent drikkevand og frisk foder minimum en gang i døgnet. 

;