Godbidder og tyggeben til hund

Hvad er en god træningsgodbid?


Hundetræning uden belønning, er som at gå i biografen uden slik. Det er muligt, men begejstringen er ikke lige så stor. Den gode træningsgodbid kan variere efter behov. Der er dog to ting man kan holde øje med. Det vigtigste for træningsgodbidderne er at hunden viser interesse for dem. Derudover er det en god ide, at godbidderne ikke indeholder kunstige tilsætningsstoffer. Hvis du træner dagligt med din hund og den måske har tendens til at tage på, kan det være en god ide, at give den godbidder, der minder om hundemad, eller ikke indeholder for meget fedt. Dette skyldes at mange hundegodbidder er tættere på snacks end på hundemad, derfor kan det være en god ide at bruge hundens foder som godbidder indimellem. Hunde er fra naturens side kødelskere og det kan derfor være en fordel at give godbidder med et højt kødindhold. 

Mangler du andet end godbidder til din hund? Så køb dit kvalitets hundefoder her. 

Hvilke godbidder passer til min hund?


Hunde er forskellige og har personlige præferencer, så der kan være stor forskel på hvad den perfekte godbid er. Hvis din hund er meget tynd kan det være en god ide at give godbidder med et højt protein og fedt indhold. Er hunden derimod overvægtig eller har tendens til at blive det, kan det være godt med “slankegodbidder” der har et højere indhold af grøntsager og har et lavt fedtindhold. Hvis din hund ikke synes om godbidder kan det være en god ide at benytte sig af ros eller legetøj, så den stadig får sin belønning. Læs mere om alternativer til godbidder her. Har din hund tendens til at blive træt af at få de samme godbidder, kan det være en god ide at gøre brug af forskellige godbidder hele tiden. På den måde kan man nogle gange undgå at hunden mister interesse for den ene slags for hurtigt.


Gode hvalpe godbidder?

Hvis du vil give din hvalp godbidder er det en god ide at godbidderne er så naturligt rene som muligt. Altså vil det sige at det er god ide at godbidderne har et højt indhold af grøntsager og kød. Derudover kan det være godt at godbidderne er små og ikke alt for hårde. Et godt alternativ hertil kan være en såkaldt “slikke måtte/Lick Mat”. Ved at brug af denne er det muligt eksempelvis at blende noget kylling og smører det ud på måtten eller bruge andet rent kød/grøntsager som hvalpe/hundesnacks. Dette bruges også som sunde godbidder til voksne hunde.

 

Hvad er tandsten og hvorfor er god mundhygiejne vigtigt?

Tandsten er forkalkede bakterier, som sætter sig fast på tænderne. Kalk fra hundens spyt forkalker de bakterier som ikke er blevet fjernet og danner derved tandsten. Tandsten og dårlig mundhygiejne kan påvirke din hund i høj grad. En god og sund mundhygiejne hos din hund er vigtig for at sikre din hund sunde og raske tænder, ligesom tandrensning af hund kan være med til at forhindre eventuelle tandsygdomme, der kan blive et problem på længere sigt. En effektiv og grundig  rensning af tænder på hunde er med til hurtigt at afhjælpe eventuelle problemer og sygdomme, så du kan sikre din hunds helbred. Denne grundige tandrensning vil kræve en tanddyrlæge for at sikre korrekt behandling af hundens mund. Infektion i munden kaldes tandkødsbetændelse og det er den, der behandles, når hunden får en tandrensning. Hvis tandkødsbetændelsen ikke behandles i tide, kan den udvikle sig til paradontose. Paradontose er infektion, der spreder sig videre ned i knoglen og altså omkring tændernes hæfte i knoglen. I de værste tilfælde af for sent behandlet paradontose vil hunden altså miste tænderne. 

Derfor er det altid en god ide passe og pleje hundens mundhygiejne. 


Hundens 10 bud

  1. Du forlanger meget af mig, giv mig tid til at forstå hvad du mener. Hav tålmodighed med mig.
  2. Mit liv er ikke længere end 10-15 år. Du skal have tid til at være sammen med mig, enhver adskillelse fra dig giver mig sorg. Tænk over det inden du anskaffer mig.
  3. Du har fornøjelser, venner, arbejde, kæreste. Jeg har kun dig.
  4. Vær ikke sur på mig i lang tid. Du må aldrig spærre mig inde som en straf.
  5. Jeg husker altid hvordan du er imod mig.
  6. Husk at tale til mig selvom jeg ikke forstår dine ord.
  7. Jeg vil altid gerne have en velsoigneret og flot pels. Jeg kan ikke selv.
  8. Husk at vær god ved mig også når jeg bliver gammel. Der er også nogle der passer dig når du bliver gammel.
  9. Når du er meget irriteret på mig, fordi du har en dårlig dag. Så husk at jeg kan have ondt i maven, være lidt syg eller træt uden at du ved det. Pas på mig jeg har også følelser.
  10. Hvis du husker disse bud, vil du altid have en glad og trofast hund.

 

;