Hundedækkener

Hvorfor bruge hundedækken

Hos Miljøfoder har vi kun hundedækkener som vi kan stå inde for. Det vil sige dækkener som er af en høj kvalitet, både i materialer, anvendelighed og design.

Der kan være flere grunde til at man vælger at give sin hund et dækken på. Nogle gør det, fordi deres hund ikke er glad for kulde eller regn. Andre gør det, fordi der er refleks på dækkenet, så bilister har lettere ved at se din hund, når du går tur. Der er også nogen, som bruger dækkener til at holde hunden ren, når den er udenfor.

Hvornår bruge hundedækken

Alt efter hvilket formål du har med at bruge et dækken til din hund, så er der forskellige tidspunkter, hvor det giver mening at give hunden dækkenet på.
Hvis du har en hund som fryser, for eksempel fordi den ikke har underuld eller fordi den ikke har meget sul på kroppen, så skal du kigge på din hund, og når den viser dig, at den synes det er koldt, så kan du give den dækken på. Det er vigtigt, at du bruger et dækken, som passer til temperaturen udenfor, og ikke den den hverken for tynd eller for tyk dækken på, da det kan have en negativ betydning for dens naturlige varmeregulering i kroppen.

Bruger du dækken, fordi din hund ikke kan lide at blive våd, så kan du nøjes med et tyndt dækken, uden isolering, men som hovedsageligt består af et vandtæt yderlag, så din hund ikke bliver våd. Et regndækken skal kun bruges når det regner, eller sner, da det også kan gøre din hund våd, når det smelter på hundens varme krop.

Bruger du kun et refleksdækken, hvis formål er at gøre din hund synlig på gåturen, så behøver du kun give hunden det på, når det er mørkt udenfor. Selv i halvmørke kan det være svært for en bilist at se en hund, derfor bør du bruge refleks dækken så snart det er bare en lille smule mørkt udenfor.

;