Græs og markfrø

DSV Frø

Alle græs og markfrø, er fra DSV Frø, som er en af Europas førende specialister inden for forædling og produktion af græs, kløver, raps, efterafgrøder og korn. De har forædlet, produceret og solgt kvalitetsfrø i Danmark siden 1921.
Vi forhandler et bredt sortiment fra DSV. Du finder kløver og græsfrø til landbruget, frøblandinger til heste, kvæg og får, frøblandinger til vildtpleje og smukke blomsterblandinger til nytteinsekter, dækafgrøder, efterafgrøder samt grøntfoderplanter. Det vi ikke har, skaffer vi gerne. Tag da kontakt på tlf. 97155055 eller skriv os en mail på webshop@miljoefoder.dk

 

Kvalitetsfrø til græs og mark

Som omsætter af frø i Danmark, skal man leve op til en række minimumskrav fra EU, som omhandler renhed og spireevne. Her har DSV Frø, valgt at håndhæve endnu strengere krav til deres frø, i forhold til ukrudt, spireevne og renhed. Det er din sikkerhed for at få kvalitetsfrø hver gang! Desuden er alle partier som udgangspunkt kvikfri. Alle økologisk frø og plænegræs, følger gældende EU-normer.
Hele produktionen er baseret på frø fra Danske frøavlere, og der udvikles hele tiden nye sorter af græs og kløver, som egner sig til Danmark og danske behov. Fagligheden er i top hvilket DSV sammenligner med høj kvalitet.

 

Græsfrø

Vælg mellem 4 forskellige græsfrøblandinger, Villa-Turf, Villa Blanding, Møllerens plænegræs og NatureGrass Øko-Plæne. Vælg den frøblanding der passer bedst til dit behov og pengepung. Villa-Turf består af mange forskellige arter, hvilket gør den særlig slidstærk, og smuk grøn. Villa Blandingen er velegnet til dig der gerne vil have en plæne der tåler alm. slid fra børn og husdyr. Møllerens plænegræs er en prisbillig græsfrøblanding, som stiller ringe krav til jordbundsforhold og pleje. Nature Grass Øko-Plæne er en økologisk blanding, hvor klimavenlighed er i fokus.

Vildtpleje

Vi har et bredt udvalg af blandinger passende til dine vildtager. Variationer i det danske landskab skaber glæde for både dyr, fugle, og insekter. I vores vildtblandinger har vi fokus på hjortevildt, fugleliv og nytteinsekter. Du kan med fordel anvende vildblandinger på nogle af dine arealer for at:

 • Aflaste landbrugsafgrøder
 • Tiltrække nytteinsekter
 • Skabe variation i naturen
 • Skabe læ for vind og vejr
 • Skjule steder mod fjender
 • Sidst men ikke mindst give et godt fødegrundlag

 

Frøblandinger til heste

Vi har et bredt udvalg af frøblandinger til heste. Dette giver dig mulighed for at så den græsblanding der passer bedst til behovet hos hestene, jordtypen, og anvendelsen.

Blandinger velegnet til slæt:

 • Heste wrap og hø
 • Heste struktur græs
 • Frøblanding nr. 62 – kun hø
 • Frøblanding nr. 61 – kun Wrap
 • Frøblanding nr. 60 – Kun Wrap

Holder du nøjsomme heste på dine græsarealer kan vi stærkt anbefale, Ekstensiv hesteblanding med urter, Heste strukturgræs eller frøblanding nr. 62. Disse blandinger er sammensat af græs med så lavt sukkerindhold som muligt.

At have heste gående på græs, kan være lidt af en videnskab, da ikke alle heste tåler sukkeret i græsset særlig godt. Det er en videnskab, da græsset trods nøjsomme blandinger, kan ophobe sukkeret meget forskelligt fra dag til dag, alt efter vind og vejr. Hvilket kan gøre det svært at afgøre, hvornår hesten tåler græsset, og hvornår sukker indholdet er for højt i planten, til hesten tåler det.

Mange tror fejlagtigt, det er bedre at lade deres tykke heste/ponyer græsse på kort græs, for at undgå de indtager for meget græs. Faren ved dette er at kort græs ofte er meget blødt, har færre fibre og mere sukkerophobning, da det kæmper for at vokse. Du kan derfor med fordel, lade de tykke heste græsse med på langt og mere stift græs, hvor fibre indholdet vil være højere og sukkerindholdet pr. kg græs være lavere. På den måde opnår din hest/pony en større mæthedsfornemmelse. Vi anbefaler ikke at lade tykke heste græsse på døgngræs. Her kan du med fordel anvende stribeafgræsning, mundkurv, eller få timers græsning i døgnet.

 

Frøblanding til kvæg og får

Kvæg foretrækker græsser og halvgræsser fremfor urter. Græs udgør næsten tre fjerdedele af føden. Urter og vedplanter udgør nogenlunde ligeligt fordelt resten. Vi har en fåreblanding, frøblanding nr. 53. Blandingen er målrettet både afgræsning og slæt. Du får en tidlig blanding, så du kan nå at køre slæt på dit areal, inden du lader fårene græsse, på den måde kan du sikre dig vinter og sommerfodring på det samme areal, alt efter arealets størrelse, og størrelsen af din fåreflok.

Vi forhandler 3 kvæg – frøblandinger, som passer til 3 forskellige jordtyper. Bor du på jord der er meget sandet og derfor ofte er tørt, anbefaler vi frøblanding nr. 25. Har du meget fugtigt jord fordi du bor et sted med meget lerjord, anbefaler vi frøblanding nr. 26. Frøblanding 24 er den mest alsidige blandinger og passer til de fleste jordtyper.

Savner du mere gang i kvægblandingerne, kan du med fordel blande Sukkertoppen i dine frøblandinger. Sukkertoppen er velegnet både til kvæg og vildt, da den har et højt indhold af forskellige rajgræsser, som er målrettet en høj sukkerproduktion, og dermed en fedende blanding.

 

Tænk på naturen

Vælg frø fra DSV Frø, fordi de har kvaliteten i top, og ønsker at passe på den danske natur, hvor de skaber liv i balance for mennesker og dyr – Stå sammen med os om et grønt Danmark.

 

;